Juleskes klas

Hallo iedereen! Welkom in de Juleskesklas. Via deze blog willen we jullie een kijkje laten nemen in onze Juleskesklas. We wensen jullie veel kijk- en vertelplezier! Liefs, juf Lut, juf Joyce, juf Liesbeth en juf Jolien

De laatste schoolweek
27 June 2017, 9:31 pm

De laatste schoolweek

Het is al zover, de laatste schoolweek is ondertussen van start gegaan. Het schooljaar is voorbij gevlogen! Wat hebben we genoten van die 26 kapoenen die iedere dag met een vrolijke snoet in onze klas zaten. Dankjewel voor al die leuke momenten 😊!

Deze week sluiten we het schooljaar af. We spelen nog een laatste keer met het speelgoed van de klas. We wassen de stoelen, banken, blokken, auto's... We halen leuke herinneringen op, terwijl we alle liedjes nog eens herhalen die we dit schooljaar geleerd hebben. We nemen afscheid van enkele juffen en genieten er nog eens van om te luisteren naar verhaaltjes van Jules.

Wat staat er nog op het programma?

- Op maandag hebben we een levenslange ketting gemaakt met alle kinderen van onze school, samen met de kinderen van De Krinkel. Dit gebeuren is op tv geweest: https://www.rtv.be/artikels/636-leerlingen-maken-langste-kinderketting

- Woensdag mogen we kijken naar het free podium van de lagere school.

- Hierperdepiep HOERA! Donderdag vieren we feest voor alle kinderen die jarig zijn in de vakantie. Je hoeft die dag zelf geen fruit en koekje mee te nemen want de jarigen zullen ons trakteren op een heerlijk feestmaal! Gelukkige verjaardag aan Matheo, Ferre, Kardelen en Alexa.

- Vrijdag nemen we afscheid van elkaar en van Jules. We zwaaien elkaar uit en geven elkaar nog eens een dikke knuffel want om 12u05 begint de vakantie.

Thema: zon, zee en strand
18 June 2017, 8:32 pm

Thema: zon, zee en strand

Deze week werken we verder rond de zon, de zee en het strand. We leggen de nadruk op de zee. Hierin zwemmen allerlei waterdieren met verschillende kleuren: vissen, krabben, zeeslakken, kwallen enz...
We maken kennis met het Kleine Witte Visje. Hij is op zoek naar nieuwe gekleurde schubben. We spelen in de klas enkele kleurenspelletjes en oefenen op allerlei manieren onze kleuren nog eens in. Vorige week vrijdag maakten we een ijsje met stukjes appel. Zou dit ijsje ondertussen al bevroren zijn?

Door het warme weer zullen we ook veel met water aan de slag gaan. Om je kleuter tegen de zon te beschermen mag je een zonnehoedje/pet en eventueel zonnecrème meegeven (indien je kleuter allergisch reageert op bepaalde crèmes). Gelieve overal namen op te schrijven a.u.b.

Op vrijdag organiseren we een leuke buitenspeeldag met alle kleuters. Alle leerlingen van de lagere school gaan op schoolreis waardoor we ook de speelplaats van de lagere school kunnen gebruiken.

Wat brengen we extra mee op vrijdag?

Zwemgerief
(water)sandalen
Een handdoek
Fiets of step

Gelieve overal de naam van uw kleuter op te noteren!Tot maandag!
Thema zon, zee en strand
12 June 2017, 8:44 pm

Thema: zon, zee en strand

Wat gek. Jules heeft zijn strandkledij aan in de klas! Jules vindt naar zee gaan reuze fijn! Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, ijsjes eten, met de go-cards rijden, spelen met strandballen, springen over de golven... zalig gewoon.


Deze week gaan we werken rond al deze elementen. 

Wie thuis een vakantiefoto heeft van op het strand, mag dit altijd meebrengen naar de klas. 

Gezocht?! Wie heeft er sint-jacobsschelpen? Ik zou hier een leuk spelletje mee willen maken voor de kleuters :)...

Hiep hiep hoera!! Dinsdag vieren we feest voor Ellis. Ze wordt al drie jaar. Gefeliciteerd! 
Mededelingen
11 June 2017, 12:35 pm

Enkele mededelingen

Kermis op school

Beste ouders,

Op maandag 12 juni organiseren wij een gezellige kermis op onze speelplaats. Dit zal voor de Julekes en de kleuters van Eikevliet zijn.

We starten op onze school om 8u30 eindigen om 15u25. Graag vragen wij jullie om enkele dingen voor deze toffe dag te voorzien:

- Boterhammen (picknick in het park)  => De kleuters die in de namiddag niet terug naar school komen, kunnen om 12u05 worden opgehaald.
- Een flesje water
- Koek en fruit
- Sportieve kledij + schoeisel
- Bij warm weer: handdoek + reservekledij

Het belooft een superfijne dag te worden! 

Oudercontact

Dinsdag 13 juni is het oudercontact voor de jongste kleuters van onze klas. Hierbij een overzicht van wanneer jullie mogen komen:

16u00: Mauro
16u15: Eleanor
16u30: Emma-Elise
17u00: Ravza
17u15: Alexa
17u30: Ellis
17u45: Finn
18u00: Norah
18u15: Ide

Tot dan :)!

Klasfoto bestellen

De klasfoto kan je bestellen via: www.photobizz.be

Via deze site moet je gaan naar: Ga naar mijn foto's. De unieke code voor onze klasgroep is: 2xxaohu7.

De foto's zullen via de school geleverd worden.


Thema: Lang leve papa!
5 June 2017, 4:18 pm

Thema: Lang leve papa! (6/06 - 9/06)

Hoera, op zondag 11 juni is het vaderdag. We maken deze week een cadeautje voor onze papa's, maar we verklappen natuurlijk nog niet wat het is.
Deze week staan onze papa's centraal. We werken dinsdag rond sterk zijn. Hierbij komen de begrippen zwaar en licht aan bod. We doen een wedstrijdje touwtrekken om te kijken wie de sterkste van de klas is.

Wat is het het toch fijn om met papa leuke dingen te doen. Via het boekje: "De wiebelbillenboogie". Zetten we allerlei leuke activiteiten in de kijker die je samen met papa kan doen:
Samen in bad duiken met super veel schuim. 
Ook in de klas gaan we spelen met schuim en gaan we bellen blazen.
 Indiaantje spelen
Balspelletjes spelen: voetballen, gooien en vangen.

Hiernaast bekijken we het uiterlijk van onze papa's: baarden, snorren, kaal, gel in het haar...iedere papa is anders. In de klas mogen de kleuters zich verkleden en met papa's werkkoffer aan de slag gaan. Dat wordt leuk!

Ter info

- Joepie, vanaf dinsdag verwelkomen we Viggo in onze Juleskesklas! Hij is de laatste instapper van dit schooljaar. Welkom!

- Hieperdepiep hoera! Dinsdag vieren we feest voor Ravza want ze wordt drie jaar!

- Je mag je kleuter een foto van papa meegeven op dinsdag. Rond deze foto's zullen we een kringgesprekje houden. Daarna hangen we alle foto's op aan het papa-bord.

Tot dinsdag!
Thema: De ark van Noach
28 May 2017, 8:16 pm

Thema: De ark van Noach (29/05 - 02/06)


Deze week werken we rond het bekende verhaal van "De ark van Noach". In de klas knutselen we zelf een grote ark waarin alle knuffeldieren passen. We gaan aan de slag met water en doen proefjes rond drijven en zinken. 

Vervolgens gaan we werken rond dieren. We leren groepjes maken van twee, want zo stappen de dieren in de ark. We bekijken welke dieren groter/kleiner zijn en maken dierenhokken waarin ze juist passen. Op woensdag zullen we dierenyoga doen waarbij we allemaal even tot rust komen.

In het verhaal komt er een prachtige regenboog tevoorschijn. We staan even stil bij zijn mooie kleuren en spelen er een kleurenspel rond. We proberen een regenboog te toveren in een glas en doen hierbij de druppeldans.

Cas en Lisa zullen deze week ook van de partij zijn. Ze leggen deze week de focus op: geen ruzie maken. Lief zijn voor elkaar. Net zoals Noach.

Tot maandag :)!

Ter info

- Maandag zullen we waterspelletjes spelen. Je mag je kleuter een handdoek en reservekledij meegeven in een zakje. Graag alles naamtekenen a.u.b.

- Wie thuis een dierenknuffel heeft, mag deze vanaf dinsdag meebrengen naar de klas. We gaan er yoga mee doen en nadien spelen we ermee in onze zelfgemaakte ark. Vergeet je naam er niet op te schrijven ;).

- Woensdag is het weer fruitdag. Je kleuter krijgt dan een stuk fruit van de school. Je hoeft woensdag zelf geen koekje/fruitje mee te geven.
22 May 2017, 9:29 pm

Weekbriefje 22/05 - 24/05

Allereerst een dikke proficiat aan alle sterren van onze klas! Wat hebben jullie mooi geschitterd tijdens het schoolfeest.

Tijdens deze korte week werken we niet specifiek rond een thema. We spelen met speelgoed en spelletjes van de klas. Hierbij wordt de focus gelegd op de interesses en op de leefwereld van de kleuters.

Wat staat er nog op het programma?

- Op maandag mogen alle kleuters zich uitleven in de speeltuin "Sint-Pietersburcht" te Puurs.
- Dinsdag komt de schooldokter van het CLB langs om onze oudste kleuters te onderzoeken. (Geboortejaar 2013)
- Op woensdag mag je je mooiste kledij aantrekken want de schoolfotograaf komt dan een klasfoto trekken.
- Donderdag en vrijdag is het geen school.
Feest in het bos: (W)ONDERZOEKERS (15/05 - 19/05)
14 May 2017, 8:10 pm

Thema:een reis door de dag en de nacht! 

Zondag is het zover. We vieren dan feest in het park. Deze week gaan we als onderzoekers aan het werk. "Op onderzoek naar het wonder van de dag en de nacht." Hierbij staan de zon, de maan en de sterren centraal.
Wat staat er zoal op het programma: we gaan op zoek naar allerlei schaduwen en herhalen hierbij de vormen (cirkel, driehoek, vierkant), we maken een zon met een speciale verftechniek, we experimenteren met gekleurde sterren en zand op de lichtbak, we gaan als astronauten op zoek naar kleine en grote sterren, we proberen met allerlei bouwmaterialen een toren te bouwen tot aan de maan. We doen allerlei proefjes en spelletjes rond licht en donker, we richten een gezellig donker hoekje in waarin onze astronauten mogen schijnen met allerlei lichtjes...

Deze week gaan we iedere dag oefenen voor de show. Gelieve de kleren van je kleuter op tijd mee te geven. Je krijgt de kledij nadien terug mee naar huis. Je kleuter mag zondag in deze kleren naar het schoolfeest komen.

Ter info
- Vrijdag vieren we feest voor Emma-Elise. Ze wordt al 3 jaar! Hiep hiep HOERA!
- Gelieve op een briefje te noteren of je kleuter zondag al dan niet meedoet met de show.
- Wie thuis een (zak)lamp of een ander lichtattribuut heeft, mag dit meebrengen naar de klas om ons donker hoekje te kunnen verlichten. (Naam erop schrijven a.u.b.☺

Tot maandag!


 

Thema Moederdag
7 May 2017, 7:56 pm

Thema MOEDERDAG (8/05 - 12/05)

In het begin van deze week werken we nog steeds rond de boerderijdieren. De focus ligt hierbij op de babydieren en hun moeder. Wat zorgen die mama's toch goed voor hun jongen!
Maar ook wij hebben lieve mama's die heel veel voor ons doen. Deze week zullen we een cadeautje knutselen om onze mama's te bedanken. Wat dat zal zijn is nog een verrassing :)...

We gaan zelf als moeders aan de slag: we verkleden ons met attributen: sjaaltjes, sieraden, handtassen, pumps enz... We leren enkele huishoudelijke taakjes: de was ophangen, sokken sorteren, onze babypoppen wassen in teilen met zeepsop, met de buggy gaan wandelen...We zullen enkele keren snoezelen waarbij we elkaar masseren, verwennen, schminken... (Ook heel leuk om thuis eens te doen☺)

We staan ook stil bij de mama van Jezus: Moeder Maria. We zullen haar deze week een bezoekje brengen in de grot.

Hiernaast beginnen we al te oefenen voor de show van het schoolfeest.

Ter info

- Gelieve tegen woensdag een foto mee te brengen van mama. We gaan hier een activiteit mee doen en daarna hangen we de foto op aan de "MAMA-muur".
- Wie thuis restjes heeft van parfum of bodycrème mag dit altijd meebrengen naar de klas. We kunnen hiermee een ontdekhoekje maken.
- Iedere woensdag is het fruitdag. Je kleuter krijgt dan van de school een stuk fruit. Op woensdag hoef je zelf dus geen knabbeltje mee te geven. (Ter herinnering)

Tot maandag!
Thema: DE BOERDERIJ (2/05/17 - 5/05/17)
1 May 2017, 10:09 am

Thema: De boerderij

Deze week gaan we samen met Jules aan de slag als boeren en boerinnen. We leren de verschillende boerderijdieren kennen. Hoe zien ze eruit? Welk geluid maken ze? Hoe noemen we het kindje, de mama en de papa van een dier?...

Boeren en boerinnen moeten hard werken op de boerderij: op het veld werken, dieren verzorgen, zuivelproducten verwerken. Woensdag gaan we met alle kleuters naar de boerderij om dit eens in het echt te kunnen zien. 
In de klas komen er allerlei leuke activiteiten aan bod: in de modder spelen zoals een varken, dieren maken uit plasticine, dierenhokken bouwen, knutselen van een koe, melken van een koe, proeven van zuivelproducten, schapen "scheren" met scheerschuim, boerderij gezelschapsspelletjes spelen enz...
Ter info

- Woensdag gaan we met alle kleuters naar de kinderboerderij. We zijn nog op zoek naar één auto om onze kleuters te vervoeren. Wie kan er nog meerijden?

- Om het thema tot leven te laten komen in de klas mag je kleuter een boerderij-knuffeldier meebrengen (naamtekenen a.u.b) EN/OF een lege verpakking van een boerderijproduct: eierdoos, melkbus, yoghurtpotje...


Tot dinsdag!
Juf Liesbeth
Thema KRIEBELDIERTJES
23 April 2017, 7:03 pm
Thema kriebeldiertjes (24/04- 28/04)

Nu we al veel weten over lentebloemen, springen we deze week in de wondere wereld van insecten. We gaan op zoek naar deze kleine diertjes en komen van alles over hen te weten via leerrijke spelletjes: tellen, symmetrie, ruimtelijke begripsvorming, versjes en liedjes, taalvaardigheid... enz.
Iedere dag zal er een ander kriebeldiertje in de kijker staan: het lieveheersbeestje met haar vele stippen, de akelige spin met zijn acht pootjes, de kronkelige worm die gangen maakt in de grond en de rups die verandert in een prachtige vlinder.
 Ter info
- Hiep hiep hoeraa! Deze week zetten we twee jarigen in de bloemetjes. Dinsdag vieren we feest voor Norah, zij wordt 3 jaar. Vrijdag is het feest voor Serhat. Hij wordt 4 jaar. Alvast een hele gelukkige verjaardag!

- Meebrengen: wie in zijn tuin kriebeldiertjes vindt, mag deze vanaf dinsdag in een goed afgesloten doosje (met luchtgaatjes) meebrengen naar de klas. 's Avonds laten we de diertjes altijd vrij.

- Opgepast: op maandag 1 mei is het geen school
THEMA BLOEMEN
17 April 2017, 8:11 pm

Thema Bloemen 

( Van 18 april tot 21 april)

De vakantie zit er weer op. Hopelijk hebben jullie er allemaal van kunnen genieten. Vanaf dinsdag starten er twee nieuwe vriendjes. Welkom in de Juleskesklas Mauro en Ide!! 
De lente is weer duidelijk zichtbaar in het land. De bloemen beginnen te groeien, er groeien bloemetjes en blaadjes aan de bomen, de zon schijnt wat langer, de vogeltjes fluiten vrolijk...Jules de klaspop heeft dit ook opgemerkt. Samen met Jules gaan we als tuiniers aan de slag.

- We maken een lentewandeling in het bos
- We bekijken bloemen van dichtbij: lang/kort, mooie kleuren, hoeveelheden tellen. 
- We zaaien zaadjes in potgrond en maken een tuinkersmannetje
- Net zoals bloemen groeien wij ook. Op de klasgroeimeter zullen we zien wie de grootste/kleinste van de klas is.
- We zullen genieten van "bloemen"poppenkast en -verhaaltjes.
- We trekken onze werkhandschoenen aan en gaan aan de slag in onze zandbak: rijven, harken, graven, zaaien, bloemen planten, gieten...
- We spelen spelletjes rond tuinieren: een kleuren- en telspel, tuinlotto...
- We maken kennis met het scheppingsverhaal
enz...

Ter info

- Juf Lut zal tot het einde van het schooljaar afwezig zijn. 
- Wie thuis een tuin met bloemen heeft, mag woensdag één bloem meenemen naar de klas. 
- Gelieve tegen donderdag een halve PET-fles mee te brengen (het onderste gedeelte) en de naam van je kleuter onderaan te noteren. We gaan hierin zaaien.

Ik kijk er alvast naar uit om jullie terug te zien☺,
Tot dinsdag!
Meebrengen a.u.b.
26 March 2017, 7:10 pm

Beste ouders,


Onze zakdoekjes en vochtige snoetendoekjes zijn op. Gelieve je kleuter in de loop van volgende week één doos zakdoekjes en één pak vochtige doekjes mee te geven. Zo blijven onze neuzen, handen en gezichtjes proper. 

Alvast bedankt!
Thema PASEN ( 27 maart tot 31 maart)
26 March 2017, 6:32 pm

Thema Pasen


Deze week staat in het teken van Pasen. Wat zal er zoal aan bod komen:

- We leren hoeveelheden vergelijken met behulp van paaseieren: tellen tot 5, veel, weinig.... Sorteren volgens kleur en grootte.

- We oefenen onze fijne motoriek door een paasmandje te maken: knippen, tekenen, schilderen...

- Paashaas spelen: eitjes verstoppen en terugvinden. We gebruiken de plaatsbegrippen: voor, achter, onder, naast en op.


- We leven naar Pasen toe door iedere dag een stukje van het paasverhaal te ontdekken en uit te beelden: Jezus verwelkomen met palmtakken, Jezus wast de voeten van zijn vrienden, Het laatste avondmaal, Jezus die een kruis draagt en Jezus die opstaat en leeft!


Donderdagnacht komen de klokken en de paashaas naar onze klas. Wie weet brengen zij wel wat lekkers mee ;).


Ter info
Dinsdag is het oudercontact voor de oudste kleuters van de Julekesklas. Het oudercontact voor de jongste kleuters zal later in het schooljaar doorgaan.
- Hiep hiep hoera! Woensdag vieren we feest voor Shawn. Hij wordt al 4 jaar! 
- Joepie, nog een keer feest want op donderdag vieren we de verjaardag van Matheo. Hij wordt in de vakantie 3 jaar! 
- Donderdagvoormiddag houden we een kijk-doe-beleef-moment. Alle deuren van de  vier kleuterklassen gaan open en de kleuters mogen in alle klassen gaan spelen. 
- Donderdagmiddag krijgen de kleuters een heerlijk tasje soep t.v.v. het schooltje in Senegal. De kleuters die hiervoor één euro hebben gegeven kunnen hiervan genieten.
- Vrijdag zetten we Selin in de bloemetjes. Zij wordt in de vakantie 4 jaar. Hoera!
- Vrijdag (namiddag) krijgen de kleuters een een fluoverrassing als beloning voor de fluo-actie. Kom die dag naar school in zoveel mogelijk (fluo)-felle-kledij.

THEMA KIP EN EI (Van 20 maart tot 24 maart)
19 March 2017, 8:17 pm

Thema: "Kip en ei"

Beste ouders,

Deze week loop ik maandag en dinsdag nog stage in de klas van jouw zoon/dochter. Daarna zit mijn stageperiode er jammer genoeg op bij de Julekes☹. De voorbije week was zeer leerrijk. Samen met jouw kleuter wil ik er nog twee fantastische dagen van proberen te maken.

Naar aanleiding van Pasen werken wij deze week rond het thema kip en ei.
Onze poppenhoek is omgetoverd in een kippenhok waar de kleuters met de kippen kunnen spelen.
In onze ontdektafel ligt er maïs. Onze winkelhoek wordt omgetoverd in een eierwinkel.

Wij gaan natuurlijk ook eens proeven van de eitjes. De kleuters mogen eiersalade maken en hun buikjes vullen.

Ter info:

- Woensdag is het geen school, de juffen hebben een pedagogische studiedag. 

- Donderdag kunnen de kleuters voor 50 eurocent een dessertje kopen ten voordele van het schooltje in Senegal. Dit zal tijdens de speeltijd gebeuren. Als je kleuter hiervan mag genieten, dan mag je je kleuter 50 eurocent meegeven in gesloten enveloppe met zijn/haar naam erop.

Tot maandag!

Thema ZINTUIGEN (Van 13 maart tot 17 maart)
12 March 2017, 4:14 pm

Thema zintuigen

Beste ouders,


Ik ben Lieze Hooft en volg een lerarenopleiding kleuteronderwijs aan de hogeschool Thomas More te Mechelen.


De komende week doe ik stage in de klas van uw kleuter.

Ik kijk er naar uit om je kleuter beter te leren kennen en hopelijk beleven we samen een leuke en leerrijke tijd!

Deze week werken we rond de zintuigen: voelen, zien, proeven, ruiken en horen. Hierbij gaan we aan de slag met onze ogen, oren, neus mond, handen en voeten.


We gaan verschillende dingen proeven en kennis maken met de 4 smaken: bitter, zuur, zout en zoet. In de klas tover ik een blote voetenpad. We versieren cupcakes en daarna mogen de kleuters er natuurlijk van smullen. Er wordt een muziekhoek voorzien. Samen leren we het verschil tussen hard en zacht.  Er kan een parcours gevolgd worden met een blinddoek, men kan ruiken aan geurflesjes, ook leren we dierengeluiden herkennen en kijken we in verschillende spiegels,…Ter info


Maandag gaan de kleuters van de tweede en derde kleuterklas WC-papier verkopen t.v.v. het goede doel in de straten van Ruisbroek. De eerste kleuterklas doet hier niet aan mee.

Donderdagvoormiddag gaan de Julekes met de bus naar Puurs. Daar gaan we eerst naar een leuke voorstelling kijken en daarna mogen we ons uitleven op een springkastelenparadijs. Dit ter ere van 725 jaar Puurs. De gemeente Puurs trakteert onze kleuters op een sapje en een banaan. Je kleuter mag die dag sportieve kledij aantrekken. De bus zal tegen +/-12u00 terug zijn. (Afhankelijk van het verkeer)

Vrijdag is het nationale pyjamadag. We zetten de organisatie Bednet in de kijker en daarom mag iedereen in pyjama naar school komen. De juffen voorzien voor alle kleuters een heerlijk ontbijt om de dag goed te beginnen.
-
THEMA "WIJ BOUWEN....EEN HUIS" ( 6 maart - 10 maart)
5 March 2017, 2:37 pm

Thema "Wij bouwen...een huis"

Jules heeft een kartonnen doos gevonden en hij gebruikt deze als huis. Wat gek zeg! Wij zullen Jules deze week eens leren hoe je een huis kan bouwen. Net zoals echte werkmannen en werkvrouwen.


Deze week staat het bouwen centraal. We zullen met allerlei materialen experimenteren en stapsgewijs constructies leren maken. We vragen hiervoor hulp aan de Drie Biggetjes want die weten alles over huizen bouwen. Wat heb je nodig om eens stevig huis te maken: Stro, hout, of stenen?

Onze klas zal in een werf veranderen: Stenen en graafwagens in de zandbak, Verschillend bouwmateriaal in de winkel: blokken uit hout, karton, plastic...Passen en meten met spatels, hamers en houten stokjes. Huizen leren tekenen, zandzakjes vervoeren met kruiwagens...Onze werkvrouwen en werkmannen zullen deze week hun handen uit de mouwen moeten steken.


Ter info
- Joepie, maandag verwelkomen we drie nieuwe vriendjes in onze klas! Welkom Finn, Norah en Eleanor!

- Hiep hiep hoera voor Axl! Dinsdag zetten we hem in de bloemetjes en vieren we feest voor hem. Gelukkige verjaardag!

- Juf Lut zal tot de Paasvakantie afwezig zijn. Juf Jolien zal haar telkens op maandag vervangen en juf Liesbeth op de andere dagen.
- Juf Jolien zal ook turnen en zorg geven aan onze kleuters. Welkom juf Jolien!
THEMA CARNAVAL (21 februari tot 24 februari)
18 February 2017, 7:38 am

Thema carnaval

Joepie, deze week werken we rond carnaval. In de klas verkleden we ons met maskers, hoeden, kostuums en gekke brillen,  net zoals Jules. We leren wat serpentine en confetti is en we gooien ermee in het rond. Ook zullen we met muziekinstrumenten feestmuziek maken en dansen we op onze lievelingsdeuntjes.

Op vrijdag mag je kleuter verkleed naar school komen. In de voormiddag houden we met alle kleuterklassen een carnavalsfeest in de turnzaal. In de namiddag houden we een stoet doorheen de straten van Ruisbroek. Ouders die bolderwagens en buggy's hebben, mogen altijd meestappen om vermoeide kleuters een "lift" te geven. Het zou leuk zijn dat de ouders die meestappen, ook verkleedattributen aan hebben. Na de stoet worden alle kleuters en leerlingen om 15u25 op de speelplaats verzameld. Als de bel gaat, mag je je kleuter op de speelplaats komen halen.En dan is het.....KROKUSVAKANTIE. Geniet ervan!


Ter info
* MAANDAG 20 februari is het geen school.
* Vanaf dinsdag mag je CONFETTI meenemen naar de klas. We verzamelen alle confetti in een grote ontdekbak zodat we er een hele week mee kunnen spelen. Op vrijdag verdelen we de confetti over alle kleuters en mogen we ermee strooien tijdens de stoet. (Enkel bij droog weer)
THEMA "Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde" (Van 14/2 - tot 17/2)
12 February 2017, 8:10 pm

Thema: "Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde"


Naar aanleiding van Carnaval, werken we deze week rond Tito de Clown.

Clown Tito is de ster van Circus Rondo. Totdat hij op een dag zijn neus kwijtspeelt. Hij gaat naar de neuzenwinkel om een nieuwe neus te kopen. Hij past verschillende neuzen: in allerlei kleuren en vormen, maar een ronde mooie neus zit er niet bij...Zal Tito zijn mooie clownsneus terugkrijgen?

We brengen het verhaal tot leven waarbij de focus wordt gelegd op de vormen en de kleuren. We verkleden ons net zoals Tito in een clown, we leren jongleren met doekjes, we maken een vormen- en kleurenwinkeltje waarin we leren sorteren, we spelen in het ballenbad en we gaan erin op zoek naar rode neuzen, we spelen kleurenspelletjes, trekken gekke bekken en dansen in het rond om iedereen aan het lachen te brengen. 

Het belooft een grappige week vol plezier te worden!
Ter info

* Hiep hiep hoera! Deze week vieren we feest voor Lilly (13/02),  Sophie (15/02) en Illuna. Alvast een hele gelukkige verjaardag!
*Zondag is het PALINGFEEST. Jullie zijn allemaal welkom om paling, vol-au-vent of stoofvlees te komen eten in het FAMILIEHEEM. 
* Wie thuis verkleedattributen heeft van clowns, mag dit meebrengen naar de klas. Vergeet hier zeker geen namen op te noteren.

Tot maandag!

THEMA GOUDLOKJE EN DE DRIE BEREN (Van 6 tot 10 februari)
6 February 2017, 8:37 pm

Goudlokje en de drie beren.

Er waren eens drie beren, die leefden in een huisje in het bos.
Op een dag wandelde Goudlokje in het bos. Ze gluurde in het huisje van de beren en zag dat er niemand thuis was. Ze besloot om naar binnen te gaan...

Deze week werken we rond het sprookje van Goudlokje. We brengen het verhaal tot leven via poppenkast, toneeltjes, voorleesmomenten, liedjes en versjes.

We zullen in de klas werken en spelen rond de tegenstellingen die we in het boek tegenkomen:
GROOT - KLEIN
HOOG -  LAAG
WARM - KOUD
ZACHT - HARD

Beren staan tijdens dit thema ook centraal. Wie thuis een knuffel van een beer heeft. Mag deze donderdag meebrengen naar de klas. De knuffels mogen mee gaan turnen en mogen daarna mee snoezelen in de klas.
Vergeet zeker de naam van je kleuter niet op de beer te schrijven.

Op vrijdag maken we de heerlijke berenpap waarop Goudlokje zo verzot is. Zouden de kleuters van de Julekesklas deze pap ook zo lekker vinden?

TER INFO
*Hieperdepiep hoera voor Illuna!! We vieren deze week haar verjaardag.
*Woensdag is het pedagogische studiedag. De school is dan gesloten voor alle kinderen.

6 February 2017, 10:24 am
Beste ouders en lieve kapoenen,

Ik zal  afwezig zijn  tot en met de krokusvakantie.

Veel groetjes, juf Lut Afbeeldingsresultaat voor smiley
VAN 30/1 - 3/2 THEMA: "BEWEGEN IS GEZOND"
30 January 2017, 7:00 pm
Afbeeldingsresultaat voor jules in beweging

Maandag: samen naar de binnenspeeltuin 't Mierennest in Hamme, joepie!!!!!!!!
Deze week werken we rond de dominante doelen: groot motorisch bewegen en aangepast bewegen in de ruimte.
We oefenen de  begrippen: voor, achter, naast, tussen, op en  onder; eerste en  laatste;  hoog en laag; vlug en traag.

We bewegen er op los in de klas, in de gang, in de speelzaal en op de speelplaats en dit met of zonder materiaal.
Onze kleuters ontdekken hun bewegingsmogelijkheden en verleggen hun grenzen.

Mag je kleuter op DONDERDAG 3/2 MET DE FIETS naar school komen? dank u wel!!!
Afbeeldingsresultaat voor welkom jules
Op woensdag 2 februari verwelkomen wij onze nieuwe vriendjes KARDELEN  EN  ALEXAVAN 23/01 - 28/01 THEMA: ETEN EN DRINKEN "VOEDINGSDRIEHOEK"
20 January 2017, 6:00 pm
Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeelding

De voedingsdriehoek geeft richtlijnen voor wat je moet eten om voldoende voedingstoffen te hebben.
Het principe is eenvoudig: de voedingsmiddelen aan de basis van de driehoek mogen we het meest eten.
Hoe hoger in de driehoek, hoe minder we deze voedingsmiddelen nodig hebben voor een dagelijkse evenwichtige voeding.

Maandag: drinken, warme en koude dranken proeven
Dinsdag: 's morgens smeren we zelf een boterham en eten die natuurlijk op.
Woensdag: proeven van groenten en fruit.
Donderdag: melk, ei ... juf Lut maakt voor elke kapoen een pannenkoek
Vrijdag: juf Liesbeth maakt de allerlekkerste smoothie

We richten een winkel in, breng 1 verpakking van eetwaren  mee voor in de winkel.
We maken een pannenkoekenventje met zoutdeeg.
Spelletjes: kleurenspel: fruit en groenten
Begrippen: vol en leeg - zwaar en licht - warm en koud
Woordenschat: fruit: appel-peer-appelsien... groenten: wortel-komkommer-tomaat
bestek: lepel, vork, mes,  servies: borden(klein-groot), tassen, glazen(hoog-laag)

Afbeeldingsresultaat voor voedseldriehoekGerelateerde afbeelding

Elke morgen doen we ochtengymnastiek


VAN 16/01 - 20/01 THEMA: ZIEK - GEZOND
14 January 2017, 10:35 pm
Afbeeldingsresultaat voor JULES IS ZIEKAfbeeldingsresultaat voor JULES IS ZIEKGerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor JULES IS ZIEK                 Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor JULES IS ZIEK                                    Afbeeldingsresultaat voor JULES IS ZIEK

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GOEDE GEZONDHEID IN 2017!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat kunnen wij doen om  gezond te blijven?

-gezond eten en drinken
-dagelijkse hygiëne: neus snuiten, handen wassen na het toiletbezoek, zich goed aankleden voor men naar buiten gaat...
-voorzichtig spelen thuis en op school...
-veilig  in het verkeer: fluohesje, gordel, helm dragen...

MAAR!!!!!!!
Wat als het fout gaat?
ziek - gewond - dokter - ziekenwagen - ziekenhuis - apotheek - medicijnen

Enkele activiteiten:

-inrichten van een apotheek
-zakdoek leren gebruiken: lied "neusje snuiten aan elke kant..." " zakdoek leggen..."
-handen wassen: lied: "ik was mijn handen overal, aan alle kanten..."
-jas aan, muts op, sjaal om: lied: "ik ga de kou weer in, ik pak me warmpjes in..."
-allerlei activiteiten in verband met het lichaamsschema: lied: "hoofd, schouder, knie en teen"; spelen met windels, doktertje spelen, schilderen van een hoofd: "hoofdje rond"....


HOERA!!!!! HOERA!!!!!!!!HOERA!!!!!! HOERA!!!!!!!!
Op 19/01 is Fatih jarig.   
FEESTJE!!  


VAN 9/01 - 13/1 THEMA: WIL JIJ MIJN VRIENDJE ZIJN?
8 January 2017, 8:01 pm

Afbeeldingsresultaat voor beste wensen 2017

WIJ WENSEN JULLIE EEN BLIJ EN GEZOND JAARTJE!!!!!!
juf Liesbeth en juf Lut

Vanaf 9 januari neemt Juf Liesbeth de taken over van juf Elise.
Juf Liesbeth zal alle  kleuters extra beweging en zorg  geven.
Op vrijdag is ze juf van onze julesekesklas, WELKOM JUF LIESBETH!!!!!!!!!!!!!!!!


WELKOM AAN ONZE 3 NIEUWE VRIENDJES!!!!
RAVZA,   ELLIS EN  EMMA-ELISE

Wij wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar!
Op maandag vieren wij Sientje  haar verjaardag, HOERA! HOERA! HOERA!
Deze week leren we over gevoelens: blij, bang, boos, verdrietig.
Emotionele ontwikkeling: gevoelens bij zichzelf en bij anderen  herkennen, uitdrukken en verwerken.
Door tal van geplande en niet geplande activiteiten proberen we de kleuters te begeleiden bij het voelen, benoemen en uiten van emoties.

Afbeeldingsresultaat voor jules en gevoelens