De Uiltjesklas

Welkom in de uiltjesklas! Via deze blog kunnen jullie onze leuke avonturen volgen! Alvast veel kijk- en leesplezier gewenst! Vele groetjes van juf Amy & juf Vicky en al onze vriendjes van de uiltjesklas

Zaklamp
18 November 2017, 12:13 pm
Gelieve tegen dinsdag 21/11 een zaklampje mee te brengen naar school met hun naam op.
Vrijdag komt juf Kristine van MUVO langs en komt ons onderdompelen in de wereld van fantasie en bewegingen ivm het verhaal van "De Gruffalo". Hierbij gaan we een zaklampje gebruiken.
Spannend! Tot maandag


briefje 20 tot 24 november
17 November 2017, 12:01 pm
Hey mama's en papa's

Alvast bedankt voor de bijdrage aan ons dino museum. De opbrengt gaat naar een goed doel van de Warmste Week!

Deze week houden we een voorleesweek en daarin staan de papa's centraal. Super dat jullie willen komen voorlezen. Je mag gerust zelf een boek meebrengen, we hebben er ook genoeg in de klas!

Het boek "De Gruffalo" komt aanbod in de klas.
Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, De Gruffalo. Muis is in zijn sas, de Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - oooh! Wat is dat dan...


Elke dag vertellen we het verhaal op een andere manier adhv boek, poppenkast, film,...
Heb je thuis een knuffel van een Gruffalo (monster), muis, vos, slang of uil breng deze gerust mee!

Deze week werken we rond taal, we leren over de letter G. Schilderen een Gruffalo, leggen het verhaal in juiste volgorde, schrijven in gruffalosnot, .... kortom het wordt een monsterachtige week!

Ook leren we over hun gevoelens hierbij vooral bang zijn.
Wie thuis een lievelingsboek heeft mag deze ook een keertje meebrengen.

Tot maandag
juf Amy
Weekbriefje 13/11 tm 17/11
10 November 2017, 1:13 pm
Beste ouders,

De voorbije week leerden de kids al veel over de dino's.
Volgende week doen we gewoon verder!

Maandag herhalen we alles een beetje en gaan we eens kijken hoe je kan zien wat de dino's eten.

Dinsdag en woensdag komen de archeologen aan bod : wat doen zij allemaal ? We maken gipsfiguren en schilderen deze. We gaan ook zoeken zoals archeologen stukjes van dino's in het zand en puzzelen ze terug samen. Op dinsdag gaan we naar de bib; op woensdag eten we ons stukje fruit op en gaan we turnen met juf Annick.
 
Op donderdag staat ons verteltheatertje in de klas : we luisteren en kijken naar het verhaal van Kleine Rex. Daarna gaan we zelf aan de slag : welke dino's zijn klein ? Welke dino's zijn groot ? We gaan ze meten met blokjes. We maken ook lekkere dino cakéjes/koekjes maken !
 
                Afbeeldingsresultaten voor de archeoloog liesbet slegers

Kom vrijdag zeker op bezoek in het museum in de klas ! De ouders en grootouders zijn van harte welkom op vrijdag 17/11/17 tussen 14u tot 15u25. Je kan dan je kapoen eventjes uit de klas komen halen voor een echte rondleiding !

Oh ja … bijna vergeten … je kan ook een echt aandenken kopen in ons museumwinkeltje !


Prettig weekend ! Vele dinogroetjes, juf Vicky
Weekbriefje 6/11 tot 10/11/2017
3 November 2017, 10:24 am
Beste ouders,

We genieten momenteel van ons laatste weekend van de herfstvakantie. Hopelijk hebben de kids goed genoten en zijn ze uitgerust om weer naar school te gaan.

We leren over Dino's! De kinderen waren super enthousiast toen ze dit hoorden.
Wauw een dino ei in  de klas! We zien hem elke dag meer en meer groeien en open gaan. Zou er een echte dino uitkomen?
We leren over de verschillende eieren, van wie zijn die eieren? Zijn die allemaal van dino's? We sorteren ze in de kring en nemen ze waar.


Dinsdag gaan we naar het Dino museum te Brussel en vertrekken stipt om 8.30u met de bus.
Woensdag blikken we terug op het dino museum en gaan zelf een dino museum op school maken.
We knutselen allerlei dino's uit verschillende materialen zoals klei, playmais,...  maar maken ook een dinomasker en doen allerlei leuke spelletjes.
We meten een dino poot adhv onze schoenen. Ook leren we over de verschillende soorten dino's, de kleuren van de dino's, maar ook over planten en vlees eters.

Als je thuis iets hebt rond dino's zoals een boek, dino, spelletje,... mag je dit zeker meebrengen maar gelieve hun naam hierop te noteren zodat dit niet verloren gaat.

Kort weekoverzichtje:
Maandag: iets meebrengen ivm met dino's. Oudercontacten vanaf 16u.
Dinsdag: Dinomuseum bezoeken, Vertrekken om 8.30u en zijn terug om 16.30u. Vergeet hun lunchpakket niet, koekje en hersluitbaar flesje water.
Woensdag: turnles + Gelieve reclame folders mee te brengen rond eten (vlees, groenten en planten)
Vrijdag: juf Hester komt in de voormiddag om ons meer te leren over het muzische rond dino's.


Weekbriefje 23/10 tm 26/10
21 October 2017, 12:22 pm
Beste ouders,

Deze week wordt het weer een drukke week! Want het is bijna zover .... we gaan feesten en dansen voor de grootouders.

Eventjes een overzichtje dan onze rijkelijk gevulde week :

 • maandag : eerst vieren we feest, want Roel is jarig ! Daarna gaan onze groene uiltjes zwemmen. Vergeet je zwemkledij niet mee te brengen ! In de namiddag is het generale repetitie, dus vergeet je dansbenen niet !
 • dinsdag : vandaag staat er niet veel op het programma : we puzzelen in de klas en spelen spelletjes.
 • woensdag : vandaag is het feest voor onze oma's en opa's. We moeten vandaag GEEN boekentas meebrengen !
 • donderdag : trek je mooiste kleren aan en vergeet je glimlach niet, want de schoolfotograaf komt langs in onze school. Say cheese ! We krijgen onze tekeningen mee naar huis vandaag !
 • vrijdag : juf Jessie neemt de klas over. Juf Vicky gaat naar Eikevliet, want daar is het vandaag ook grootoudersfeest !

      

Ik wens jullie nog een prettig weekend en tot maandag !
Groetjes, juf Vicky


Joepie het is feest! Enno is jarig
20 October 2017, 11:05 am

Weekbriefje 16 tot 20 oktober
13 October 2017, 3:21 pm
Beste ouders,

Deze week is het oefentijd! Het is bijna grootoudersfeest en gaan repeteren! Dus haal je dansbenen maar boven.
We hebben heel wat talenten in de klas zitten en laten die deze week aanbod komen. Wat is jouw talent? Kan je iets heel goed en wil je dit tonen of meebrengen naar de klas mag dit zeker!

Het wordt een leuke maar drukke week :)
We starten met het maken van decoratie voor ons feest en werken aan ons cadeautje voor de grootouders. Hopelijk heeft iedereen doorgegeven voor wie we een cadeautje moeten maken en wie er aanwezig zou zijn op het grootoudersfeest.

Ook de grootouders komen op bezoek deze week en gaan mee spelletjes spelen, knutselen, turnen,....
Maar wat doen oma's en opa's allemaal? Zitten die een hele dag in hun zetel? NEE. We spelen gezelschapsspelletjes zoals hun, koken, fietsen, maken kettingen, bouwen torens.

Deze week gaan we ook met z'n allen nog eens puzzelen!kort weekoverzichtje:

Woensdag: turnen met de grootouders
Donderdag: spelletjes spelen met de grootouders
In de namiddag is het "Rollebolle". Gelieve allen te blijven eten in de klas. We vertrekken al om 12.15u en zijn terug op school rond 15.30u. Kleedt je kleuter sportief en makkelijk schoeisel aub!
Vrijdag: vieren feest in de klas !

Groetjes
Juf Amy
Weekbriefje
6 October 2017, 12:28 pm
Hallo mama's en papa's,

Deze week werken wij rond het thema "het ziekenhuis". We leren wie er allemaal in het ziekenhuis werkt en wat ze daar allemaal doen. Welke afdelingen bestaan er allemaal ? We maken een echte apotheker in onze klas en onze poppenhoek bouwen we om tot een dokterscabinet. We nemen ook de dokterskoffer waar : kennen we de juiste benamingen van al die gekke dingen ? En weten we waarvoor ze dienen ?

Verder leren we pilletjes (geen echte maar smarties !!) sorteren per kleur en we leren receptkaartjes lezen : hoeveel pilletjes van welke kleur staan er op ? Dus dat wordt weer tellen deze week.
We gaan ook op bezoek in een echt ziekenhuis, namelijk dat van Bornem. We bezoeken daar de spoedafdeling, de apotheker, de RX afdeling en als er nog tijd is ook de ziekenhuiskeuken.

Als je thuis iets hebt van de dokter, mag je dit gerust meebrengen naar de klas. Dokterstassen hebben we genoeg, dus die mag je thuis laten. Boekjes of verkleedkledij mag zeker nog meegebracht worden.

Eventjes wat speciale dingen voor deze week in een kort overzichtje :

 • dinsdag : vandaag gaan we turnen
 • woensdag : vandaag gaan we wandelen voor centjes in het park. Trek dus sportieve kledij aan en hou een beetje rekening met het weer dat ze voorspellen :-) We eten ook ons stukje fruit op en we gaan turnen met juf Annick !
 • donderdag : in de namiddag bezoeken we het ziekenhuis te Bornem. Iedereen blijft ineten, want we worden daar reeds rond 13u15 verwacht.
Graag willen we via deze weg ook nog eens vragen om het briefje voor het grootoudersfeest zo snel mogelijk mee te geven. We gaan al aan de kadootjes beginnen, dus we moeten dan weten hoeveel kadootjes onze kapoenen er moeten maken. Kunnen er geen grootouders aanwezig zijn, gelieve dit dan ook te laten weten. Je mag dit gewoon op het briefje noteren en terug meegeven. Alvast bedankt !

Prettig weekend en tot maandag !

Groetjes, juf Vicky
GEZOCHT !!
3 October 2017, 10:59 am
Volgende week leren wij over het ziekenhuis. Gelieve zo snel mogelijk lege verpakkingen (doosje) van medicatie mee te geven. We gaan deze gebruiken om van onze winkel een echte apotheker te maken.


Alvast bedankt !
Weekbriefje 2/10 tot 6/10/2017
29 September 2017, 2:59 pm
Beste mama's en papa's

Kennen jullie kleine muis? Hij heeft een klein huisje in het bos. Maar, ooooh we hebben een probleem! Hij krijgt zijn appel niet in het holletje. Wat nu? Hoe lossen we dit op?
Samen  luisteren we naar het verhaal. Elke dag wordt het verhaal anders verteld. Eerst in de kring, erna op het grote scherm en nadien spelen we het na met poppenkast.


We leren appels sorteren van klein naar groot, van vol naar leeg (meer/minder). Ook proberen we appels op te eten zonder handen :D! Hoe zien appels eruit? Hebben ze allemaal dezelfde kleur? Dezelfde vorm? Wat zit er binnenin een appel? Hoe ziet een appelboom er uit?
We meten welke muis in welke muis kan en rangschikken het verhaal opnieuw adhv prenten.

Er komen tunnels in de klas, doeken met gaatjes in waardoor ze balletjes kunnen gooien, we maken samen appelflappen,  maken appels uit plasticine, en nog veel meer.


Weekoverzicht:
Dinsdag 3/10: wie een appel heeft mag deze zeker meebrengen!
Woensdag 4/10: GEEN SCHOOL, pedagogische studiedag.
Donderdag 5/10: we maken lekker appelflappen, wie allergieën heeft etc zeker melden!
Vrijdag 6/10: juf Kristine en juf Hester komen in de klas kijken en spelletjes spelen (Ze komen vanaf dan om de 2 weken) Dit zijn  MUVO leerkrachten beweging en muziek. Ze komen ons nieuwe dingen leren!


Weekbriefje 25/09/17 tm 29/09/17
24 September 2017, 7:47 pm
Beste ouders,

Deze week werken we rond het verhaal "Ritseldans en notentaart". Het verhaal gaat over beer die niet buiten wil met het slechte herfstweer, maar de andere dieren overtuigen hem toch om mee naar buiten te gaan en plezier te maken in de herfst! Ze houden wedstrijdjes om de meeste herfstvruchten te verzamelen. Dansen in de bladeren en nog veel meer!


Op maandag brengen we het verhaal aan. Onze groene kabouters vertrekken rond 10u15 naar het zwembad. In de namiddag gaan we op zoek naar herfstschatten. Wie er thuis reeds heeft, mag deze zeker meebrengen. 
Dinsdag gaan we turnen met juf Annick en gaan we aan de slag met de herfstvruchten : we gaan ze sorteren per soort en kijken waar er de meeste/minste of evenveel zijn.
Op woensdag gaan we terug turnen met juf Annick en eten we ons stukje fruit op. 
Op donderdag gaan we eetbare bosvruchten proeven en nemen we deze waar met al onze zintuigen. Op vrijdag gaan we zelf aan de slag en maken we heerlijke appelmoes !

Kortom een tof, boeiend herfstthema met een andere insteek !

Groene uitltjes ....  vergeet jullie zwemzak niet mee te brengen !!

Vele herfstgroetjes en tot morgen, juf Vicky
BELANGRIJKE HERINNERING !!
17 September 2017, 12:43 pm
Beste ouders, 

Morgen, maandag 18/09/17, is het de laatste dag om in te schrijven voor een lekker ontbijt in Carolus. Al diegenen die nog willen inschrijving dienen dan hun bestelling + bijhorende centjes af te geven.

Alvast een dikke merci van het Carolusteam !
Weekbriefje 18/9 tot 22/9/2017
15 September 2017, 11:40 am
Beste mama's en papa's

Deze week leren we rond het boek "de fiets van Fien".
Dit gaat over samenwerken, wedstrijdjes, vriendjes en veilig in het verkeer. Alles dat aanbod moet komen voor een geslaagde verkeersweek! Breng zeker zelf je fiets mee !

Maandag komt juf Amy veilig aangereden op de speelplaats met fietshelm, fluovest en parkeert haar fiets! We overlopen de situatie en vertellen over het boek. We gaan naar de zorgklas en vertellen het verhaal samen aan de 2 klassen! Wat leuk zo samen zitten ;) We ontwerpen zelf een fietsvlag.

Dinsdag komt juf Debby ook met de fiets! Maar FOEI, wat zien we daar? Juf Debby is niet veilig!! We leren over de veiligheid, wat mag en niet mag in het verkeer.

Woensdag ben ikzelf niet in de klas wegens cursus. De kleuters worden opgevangen door juf Jessie.

Donderdag komt juf Jessie met de fiets!! Ze wil wedstrijdjes houden. We leren meer over winnen en verliezen en samenwerken.

Vrijdag is het STRAPdag!! We vieren feest. We maken een verkeerswandeling met leuke opdrachten. Ook vieren we de verjaardag van juf Amy en ze trakteert op iets lekkers :)

We maken fietsparcours, hebben een fietsenwinkel, knippen en plakken wegen aan elkaar, kijken naar aya, leren fietsen tellen, nemen de fiets van juf Amy waar, tekenen hun eigen fiets,...

Weekoverzicht:

Maandag: Kleuters mogen elke dag hun fiets meebrengen! Wat zou dat leuk zijn!
Dinsdag: turnen
Woensdag: juf Amy niet aanwezig + turnen
Vrijdag: goed schoeisel voor de wandeling + verjaardag vieren
Rarararara ....
13 September 2017, 10:34 am

Kijk eens wat we gevonden hebben !!! 
De wonderbaarlijke terugkeer van de schoen van Sophie !
Wat zijn we blij ! Joepie !

Foto's eerste klasweek
11 September 2017, 11:22 am
De volgende keren komen  de foto's bij tabblad (mapje) foto's bovenaan de blog. 
 Onze zandbak

 fruit brochettes maken


8 September 2017, 2:57 pm
Hallo mama's en papa's,

Deze week gaan we werken rond het thema "dit ben ik".


We kijken in de spiegel en zien dat we er allemaal anders uit zien. We leren over de verschillende zintuigen : we gaan dingen ruiken aan de hand van geurdoosjes, we gaan dingen proeven, we gaan dingen horen aan de hand van geluidenspelletjes en we gaan ook dingen voelen in onze voelzakjes. Maar we gaan ook dingen zien.
Op vrijdag komt er een echte opticien op bezoek in onze klas. Zij vertelt ons alles over onze ogen en hoe we ze goed kunnen verzorgen.

We gaan elkaar schilderen en we gaan elkaar ook meten. Daarbij krijgen wij hulp van Leo Maat, de meetleeuw. Hij woont samen met nog andere vriendjes in ons rekenhuisje. In de loop van het schooljaar komen al deze vriendjes regelmatig op bezoek in onze klas !

Op dinsdag en woensdag gaan we ook turnen met juf Annick. Vergeet dan geen gemakkelijke kledij aan te trekken ! Op woensdag


WAT MEEBRENGEN ?

 • een babyfoto van jezelf
 • een gekke bril of neus
 • (enkel als je dit hebt) : een voelboekje, luisterspelletje
Geniet van het weekend en tot maandag !

Heel veel groetjes, juf Vicky
HIP HIP HOERA FELIZ !
8 September 2017, 11:55 am
We wensen u een fijne verjaardag !!
Weekbriefje 4/09 tot 8/09/2017
2 September 2017, 10:30 am
Beste ouders,


Onze eerste schooldag gisteren is voorbij gevlogen :)
Volgende week ontdekken we meer onze klas. De hoekjes, klasafspraken, we leren de nieuwe vriendjes kennen doormiddel van een aantal spelletjes, vertellen over de vakantie,....

Kortom, WE VLIEGEN ERIN !

Verder leren we papieren vliegtuigjes vouwen en versieren, we oefenen onze schrijfmotoriek, ook ontdekken we de school door adhv een foto zoektocht.
De eerste letter komt ook aanbod, de lette V van vliegen, vliegtuig, hierbij leren we een leuk liedje.
Wiskundige begrippen hoog en laag komen aanbod en bouwen een vliegtuig na met lego.

Onze klasuil komt ook op bezoek. Mevrouw de uil is jarig en we vieren feest! Dat wordt donderdag lekker smullen. Dinsdag en woensdag gaan we turnen met juf Annick dus doe sportieve schoenen aan.

Als je thuis nog iets hebt liggen rond speelgoedvliegtuigjes of een boekje mag je deze zeker meebrengen naar de klas.

Groetjes
juf Amy


We vliegen er terug in !
30 August 2017, 9:35 pm
Hallo iedereen !

Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een deugddoende vakantie !
Wij vliegen er terug in op vrijdag 1 september.

Wat mag je zeker en vast al meebrengen :

 • 1 beker 
 • 1 x doos zakdoekjes
 • 1 x doos natte doekjes
 • een zakje met reservekledij indien nodig (naam op noteren !!)
Geniet nog van de laatste dag vakantie en tot vrijdag !
Ik kijk er naar uit om iedereen terug in ons klasje te verwelkomen !

Tot vrijdag ! Hele dikke knuffel, juf  Amy