Welkom in de egeltjesklas

Dag iedereen! Hier kunnen jullie al de belevingen van onze klas volgen. Veel lees- en kijkplezier vanwege juf Liesbeth, juf Jessie en de kleuters van de egeltjesklas! Wij zijn klaar voor een spetterend schooljaar!

26-30 juni: de laatste schoolweek...
25 June 2017, 11:19 am
Wat raar...de laatste week van het schooljaar. Wat jammer! Ons speelgoed wordt gewassen en gesorteerd en onze klas krijgt een poetsbeurt. Er worden ook allerlei afscheidscadeautjes gemaakt en we zetten enkele juffen in de bloemetjes. De groene kleuters bereiden zich volop voor op hun diploma-uitreiking.

Wat staat er nog op het programma?

Maandag:       Samen met de Krinkel maken we een nieuw record voor Puurs 725.
Woensdag:     Free podium -> we kijken naar de optredens van de lagere school.
Donderdag:    Groot verjaardagsfeest voor alle jarigen van eind juni, juli en augustus.
Vrijdag:         Afscheid en een half dagje school. Deze dag eindigt om 12.05u.

Bedankt voor het vertrouwen het voorbije schooljaar!

En aan mijn zonnestraaltjes: dank jullie wel om het zo bijzonder te maken voor mij!

Juf Jessie19-23 juni: Vakantie aan zee
18 June 2017, 11:47 am
Wat hebben we al een zalig weer gekregen de voorbije weken! En het blijft de volgende week stralend weer! In de klas werken we rond vakantie naar zee. In ons reisbureau kan je op zoek gaan naar een leuke reis, tussen alle reisboeken. In ons strandhoekje luieren we in de zon, doen we zwemkledij aan en maken onze koffer klaar voor de reis. Wat vinden we allemaal aan zee? Schelpen en zand op het water, vissen in de zee,...Dat onderzoeken we even verder, want de natuur heeft heel wat moois te bieden.


Tropisch warm weer, wat meebrengen deze week?
  • Smeer uw kleuter alvast 's morgens in met zonnecrème. Je  mag steeds een flesje zonnecrème meegeven in de boekentas.
  • Zonnehoedje of pet mag ook meegegeven worden. Noteer overal de naam van je kleuter op. Alvast bedankt!


Wat staat er nog op de planning?

Op maandag gaan er nog enkelen van de derde kleuterklassers op bezoek in het eerste leerjaar.

Op vrijdag hebben we de hele school voor ons alleen, want de hele lagere school gaat op schoolreis. Daarom organiseren we een leuke buitenspeeldag met alle kleuters, zodat we ook de speelplaats van de lagere school kunnen gebruiken. De kleuters van Eikevliet komen ook op bezoek.

Wat brengen we mee op vrijdag?
zwemgerief
watersandalen,...
een handdoek
zonnecrème
fiets of step

Gelieve ook hier overal de naam van uw kleuter op te noteren!12-16 juni: kamperen aan zee
12 June 2017, 7:40 pm
Deze week gaan we kamperen! Dinsdag staan er tenten in de tuin. Dat wordt onze kampeerhoek, waar we om de beurt eens in kunnen spelen. Wat neem je mee bij het kamperen? Welke spelletjes kan je spelen op de camping? Heb je thuis een spel om buiten te spelen dan mag je dit meebrengen naar de klas.

Je kan ook kamperen aan zee! Daarom werken we ook rond de zee met het mooie strand en de vele schelpen.

En er staat weer mooi weer op het programma, ideaal voor onze kampeerweek aan zee. Op vrijdag houden we een picknick in het bos, dus mag iedereen zijn/haar boterhammen meebrengen. Enkele groene kleuters brengen op vrijdag ook een bezoekje aan het eerste leerjaar! Volgende maandag zijn de andere groene dan aan de beurt.

Afbeeldingsresultaat voor kamperen

6 juni - 9 juni: Vaderdag -> gereedschapskoffer met bouten, vijzen, moeren,...
3 June 2017, 11:51 am
Op maandag 5 juni is het Pinkstermaandag, dus géén school!

Daarna werken we rond het thema Vaderdag, want op zondag 11 juni is het zover! We maken dan ook een cadeautje voor onze papa's, maar wat het is, houden we nog even stil natuurlijk....
We duiken in de gereedschapskoffer en daar is heel wat in te vinden: vijzen, moeren, bouten, een hamer,...Daar gaan we mee aan de slag!
Afbeeldingsresultaat voor timmerwerken

In onze poppenhoek scheren we ons met scheerschuim, doen kledij van papa's aan en werken met de gereedschapskoffer. In de winkel wordt er alleen gereedschapsmateriaal verkocht en in de andere hoekjes wordt er volop gebouwd en getimmerd.

Tegen dinsdag mag je een foto meebrengen van papa.
Heb je thuis een gereedschapskoffer als speelgoed? Dan mag je deze eens meebrengen. Gelieve er je naam op te noteren.

Gerelateerde afbeelding
29 mei - 2 juni -> cijfers en letters + zwemmen
28 May 2017, 3:25 pm
Wat een fantastisch weer tijdens het voorbije verlengd weekend! Maandag geven ze nog een warme dag, dus spelen we allerlei waterspelletjes samen met de andere kleuterklassen. Jihaaaa! :-) Je mag dus zeker een handdoek en wat reservekledij meebrengen.
Op vrijdagvoormiddag gaan de 2de kleuterklassers naar het zwembad te Bornem. Deze week werken we met hen dan ook rond het water, het zwembad,...Op donderdag mogen onze blauwe kleuters hun gevulde zwemzak al meebrengen. Dan kunnen we eens bekijken wat we nodig hebben voor ons zwembadbezoek.
De derde kleuterklassers gaan deze week met Cas en Lisa op weg naar het eerste leerjaar. Met een spelletje gaan we na welk materiaal we nodig hebben in het eerste leerjaar. Welke gevoelens komen erbij kijken? Bang? Blij? In de kring praten we over onze kriebels hierbij. Én deze week mogen wij eens echt les volgen in het eerste leerjaar! Waaauw! In onze eigen klas werken we volop rond de letters en de cijfers: we bouwen letters, zoeken letters, versieren onze beginletter van onze naam,enz.
Op onze school gaan we op zoek naar letters. Vinden jullie thuis ook iets waar letters op staan? Dan mag je dat zeker eens meebrengen.22-26 mei
22 May 2017, 7:34 pm

Ons schoolfeest is achter de rug.. Mijn lieve egeltjes, jullie waren fantastisch!! En uit naam van mezelf en onze egeltjes nog een dank je wel aan juf Lieze om ons 2 weken heel wat bij te leren.
Tijdens deze zonnige maandag beleefden we heel wat plezier in Sint-Pietersburcht. Morgen spelen we binnen- en buitenspelletjes en gaan we turnen met juf Jolien. Op woensdag komt de fotograaf om een mooie klasfoto van ons te maken.

En woensdag is dan ook onze laatste dag en zetten we een verlengd weekend in.

Zonnige groetjes
Juf Jessie
12 May 2017, 2:18 pm


Volgende week zondag is ons SCHOOLFEEST!!!! Jihaaaaaa! :-)
Wat kijken wij daar naar uit!
Laat het even weten indien uw kleuter niet aanwezig kan zijn op het schoolfeest. Dan kunnen wij daar rekening mee houden in onze dansjes.
Juf Jessie

8-12 mei: thema Moederdag
8 May 2017, 8:19 am
Beste ouders,

Deze week staat Moederdag centraal.
Op maandag starten we een kringgesprek waarbij de kleuters aan de hand van hun foto iets mogen vertellen over hun mama. (Hoe heet je mama? Wat doet ze van werk? Wat vind je zo leuk aan je mama?,…)
In de poppenhoek komen verkleedkleren die mama’s dagelijks dragen: juwelen, rokken, broeken, kleedjes, T-shirts, truien, hoeden, sjaals, handtassen ,…. U kleuter krijgt daarbij de kans om op hakken te leren stappen.
Ook kunnen de kleuters zich schminken als een mama: nagellak, oogschaduw, blush, lippenstift,…

 We leren over het boekje ‘De mama’s van Sterre’ en gaan ook even stil staan dat sommige kleuters twee mama’s kunnen hebben.Ter info
De kleuters mogen maandag een foto meebrengen van hun mama.
Juf Lieze
Weekbrief 2-5 mei: De boerderij
30 April 2017, 6:24 pm

Volgende week gaan we op ontdekking op de boerderij! Op woensdag gaan we effectief naar de kinderboerderij te Bornem! Maar eerst krijgen we dinsdagmorgen bezoek van echte geiten op school. Daarna gaan we de laatste keer dit schooljaar naar de bibliotheek. Er zijn een aantal kleuters van de tweede kleuterklas die dinsdagvoormiddag nog naar het medisch centrum gaan. Zij zullen begeleidt worden door juf Jolien.
Deze dag vieren we ook de verjaardag van Jonas! Hiep hiep hoera!! Op donderdag vieren we terug feest! Deze keer voor Ine! Gelukkige verjaardag!
Vrijdagnamiddag sluiten we deze boerderijweek af met een kijk-doe-beleefdag. Op de speelplaats worden er allerlei spelen voorzien rond de boerderij.We werken deze week ook rond inhouden met de melk. Er wordt nagegaan hoeveel bekertjes er uit de bus melk gaan, enz.


Als je thuis een tractor hebt, dan mag je deze meebrengen naar school. Zo houden we een tractorrace, jihaaa!

Je mag ook een melkbus meebrengen, die we dan gebruiken in onze winkel en poppenhoek.


teken
26 April 2017, 8:06 pm

Gelieve uw kleuter even te controleren op teken, want we deden tijdens de daguitstap naar Hidrodoe een wandeling in het bos.

INFO

Controleer het lichaam na iedere wandeling op teken: vooral de liezen, oksels, knieplooien, elleboogplooien en de hoofdhuid vormen aandachtsgebieden. Vergeet bij kinderen ook niet de controle van hun hoofdhuid.
  • De teek wordt het best zo snel mogelijk verwijderd. Liefst met een speciaal tekenpincet, maar als dat niet voorhanden is met een ander pincet. Belangrijk is de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast te pakken.
  • Druk het lijfje niet in en neem de teek in zijn geheel weg. Blijft er een deel van de kop achter, wacht dan af en behandel de plaats met een eenvoudig ontsmettingsmiddel.
  • Ontsmet in elk geval het wondje nadien grondig.
weekbrief 24-28 april: Lente, bloemen en vlinders
23 April 2017, 8:02 pm
We laten de zonnebloemen en kriebeldiertjes in onze klas en halen er deze week de andere bloemen bij. Ook de vlinders komen aan bod. We volgende de weg van rups naar vlinder. Aan de hand van schrijfdans maken we mooie vlinders. Deze week leren we verder meten: bloemen worden gerangschikt van kort naar lang.

Maar eerst gaan we maandag zwemmen met de groene kleuters. In de namiddag maken we een lentewandeling.

Afbeeldingsresultaat voor hidrodoeDinsdag gaan we op uitstap naar Hidrodoe, het water-doe-centrum te Herentals. We gaan samen met de hele school 'de geheimen van water' ontdekken. We vertrekken om 8.15u., dus wees op tijd! We zijn rond 16u45 terug. Vergeet geen warme kledij en een rugzak met boterhammen, een tien- en vieruurtje en extra droge kledij. Drinken krijgen we ter plaatse.


LET OP ! Op maandag 1/5 is het GEEN school !
Weekbrief 18-21 april: Sam en de zonnebloem
17 April 2017, 7:51 pm
Hopelijk hebben jullie genoten van de twee weken vakantie.

Afbeeldingsresultaat voor sam en de bloem digitaal
We beginnen met het verhaal Sam en de zonnebloem:
Sam wil graag een zonnebloem planten. Maar hoe?
Sam klimt tot aan het hart van de zonnebloem. Hij komt allerlei kriebeldieren tegen zoals het lieveheersbeestje, de bij en de spin. Hij klimt, klimt en klimt maar omhoog. Wat is een zonnebloem hoog!
Plots is er veel wind en de bloem waait weg! Sam ziet alle zaadjes van de zonnebloem op de grond liggen. Wat nu? Zouden we ze planten?

Samen met Sam leren we planten. Hoe doen we dit? Wat hebben we nodig? We leggen de stapjes na aan de hand van prenten.
In de klas leren we veel over zaadjes en nemen een zonnebloem waar. De kriebeldiertjes komen ook op bezoek en we gaan ze zelf ook zoeken in het bos!

Door de hoge zonnebloem gaan we volop schatten en meten. Hoe hoog is de bloem? We meten met zelf gekozen maten zoals een takje, een blokje,...Daarbij gaan we turven hoeveel keer het er in kan.

Deze week zetten we ook twee jarigen in de bloemetjes, want Tiebe en Lenthe zijn jarig geweest in de vakantie! Hiep hiep hoera!! Dat wordt volop gevierd!

PS: jullie mogen deze week allemaal een plastic fles meebrengen bv van water, cola, ....
Weekbrief 20-31 maart: Samen op weg naar Pasen
19 March 2017, 7:06 pm
Maandag kijken we naar het poppenspel 'Het allermooiste ei'. Nadien gaan we in onze hoekjes aan de slag om allemaal een mooi ei te maken! Op het einde van de dag tonen we onze eieren aan elkaar. Het verhaal wordt ook gedramatiseerd door onze kleuters.

Deze week krijgen we bezoek van een kuikentje. Wat is dat schattig! Hoe voelt het? Wat eet het? Welk geluid maakt het? We plaatsen chronologisch hoe een kuikentje uit een ei komt.

Afbeeldingsresultaat voor kuikentje

We schilderen een ei, tekenen een ei met wasco op de speelplaats, schrijven schrijfpatronen op een ei, verkopen eieren in onze eierenwinkel,... Er wordt ook volop bewogen met een ei: naar de overkant brengen op een lepel, rollen op een parcour, gooien in de grote eierdoos,... Eitjes kunnen ook opgegeten worden natuurlijk! We koken en bakken eitjes, mmmmmm...!! In onze ontdektafel mogen we zelf eitjes pellen, eitjes klutsen, breken,...

De volgende twee weken wordt er volop gebouwd, geknutseld met stappenplannen. Zo leren de kleuters zelfstandig aan de slag te gaan.
We beginnen te knutselen aan ons paasmandje, want binnenkort komen de paasklokken...Pasen betekent niet alleen dat de paasklokken komen...Elke dag staan we stil bij een stukje uit het Paasverhaal van Jezus: het laatste avondmaal, de intocht in Jeruzalem, Jezus die sterft en de vrienden van Jezus na zijn dood. Op maandag knippen we onze voetstapjes en zetten elke dag een stapje dichter naar Pasen.

Dinsdag 21/03: bibliotheekbezoek
Woensdag 22/03:  pedagogische studiedag en dus géén school!

17 March 2017, 11:55 am
Hallo


Volgende week werken we rond het thema: “op weg naar Pasen!”

We zijn op zoek naar :

-          Grote eierdozen

-          Grote plastic flessen van minstens 1.5l (doorschijnend, niet gekleurd)

-          Paastakken (krulwilg)

Kunnen jullie ons helpen? Alvast bedankt!Juf Amy, juf Jessie, juf Debby
OPROEP - OPROEP - OPROEP - OPROEP 
14 March 2017, 9:16 am

Beste ouders

Morgen gaan we met onze 3 groepen naar het toneel in de Kollebloem te Puurs. Wij zijn daarvoor dringend op zoek naar vervoer om ons te brengen en/of te komen halen. Er is iets misgelopen met het vastleggen van een bus, wie kan ons helpen? We vertrekken om 9.30u op school en komen rond 11u terug. Misschien ook eens horen bij de grootouders, tantes of nonkels? Alvast bedankt!

Ik hoop dat het ons lukt!

Kan je snel iets laten weten? Je mag juf Debby een bericht sturen op 0498/34.31.24. Zo kan zij verzamelen wie er met de auto rijdt.

Juf Jessie, Juf Vicky en Juf Debby

weekbrief 13-17 maart
12 March 2017, 12:18 pm
Deze week staat er heel wat op het programma, volg maar even mee:

maandag 13/03 :
In de voormiddag gaan onze groene egeltjes zwemmen en blijven onze blauwe egeltjes op school bij juf Vicky. In de namiddag verkopen we samen wc-papier in de straten van Ruisbroek.

dinsdag 14/03 :
Deze dag worden we nog volledig ondergedompeld in ons circus. De dieren staan nog centraal deze week en met alle circusartiesten kijken we in spiegels. Wat kunnen we allemaal doen met spiegels?

woensdag 15/03 :
Toneelvoorstelling rond Monsters in Puurs.
Oudercontacten in de klas

donderdag 16/03 :
In de namiddag staat 'Puurs 725' op het programma. We kijken naar een voorstelling van Thomas de trein en bewegen volop op het springkastelenparadijs. Iedereen blijft ineten, want we moeten reeds om 13u00 aanwezig zijn. Trek je gemakkelijke, sportieve kledij aan. Een koekje en een drankje krijgen ze van de gemeente Puurs, dus dit hoef je alvast niet mee te geven voor de namiddag.

vrijdag 17/03 :
Vandaag is het nationale pyjamadag. We zetten de organisatie "Bednet" in de kijker en komen daarom allemaal in onze pyjama naar school. Om het lekker gezellig te maken, ontbijten wij samen in de turnzaal.

Fijne, zonnige zondag nog! :-)

Afbeeldingsresultaat voor zon
weekbrief 6-10 maart: In het circus!
4 March 2017, 4:30 pm
Maandag komt er een circusdirecteur langs. Hij wil graag eens iets anders doen in het circus. Misschien eens een clown worden? Of een acrobaat? Of een leeuwentemmer? Wie werkt er nog in het circus? Enkele artiesten uit het circus tonen hun trucjes. Waauw! Dat wil de circusdirecteur ook wel leren! Er is altijd iets waar je goed in bent! Iedereen wordt een ster in de circustent, de volgende twee weken. Joepieee!

Onze kring wordt een circustent, waarin we volop kunnen oefenen en optredens geven. Aan de kassa kan je een inkomkaartje kopen. We betalen de juiste hoeveelheid centjes en kiezen de juiste stoel aan de hand van nummering. Onze poppenhoek verandert in een woonwagen, waar de artiesten leven.

Als jullie thuis verkleedkledij, een goocheldoos, of iets anders leuk in dit thema hebben, mogen jullie dat natuurlijk eens meebrengen.

21 February 2017, 6:02 pm
Vrijdag 24 februari vieren wij Carnaval!Vrijdag is het carnaval en wij mogen 's morgens al verkleed naar school komen. In de voormiddag vieren we feest met alle kleuterklassen en houden we een grote modeshow. In de namiddag komen we naar buiten, tijdens onze carnavalstoet. Uw kleuter mag een gesloten zakje confetti meebrengen. Gelieve de naam van uw kleuter er op te noteren, zodat er geen verwarring kan ontstaan. Oma's, opa's, mama's, papa's,...mogen meestappen in de stoet. En jullie mogen natuurlijk ook verkleed zijn :)

17 February 2017, 11:34 am
 Wij verwelkomen jullie graag op zondag 19/2 op ons Palingfeest!

Op maandag 20/2 is het facultatieve verlofdag.Weekbrief 13-23 februari: Het Wilde Westen
12 February 2017, 10:44 am
Jihaaaaa! Welkom in het Wilde Westen!! Naar aanleiding van carnaval vertoeven we hier 2 weken. "De coole cowboy" neemt ons met zijn verhaal mee. Op maandag luisteren we naar het verhaal op groot scherm. De coole cowboy vertoeft in het wilde westen, maar is daar niet alleen: er duikt een prinses op! Hij gaat de prinses redden van de ridders. Maar er zijn toch ook geen ridders in het Wilde Westen? Nadien dramatiseren we het boek in de klas. We verkleden ons als echte cowboy's , prinsessen en indianen!
Samen gaan we na wat er allemaal bij het Wilde Westen hoort. We leren over hoe indianen en cowboys eruit zien, hoe ze leven,...Onze poppenhoek en bouwhoek veranderen in een indianendorp. We knutselen een amulet en een indianentooi, zodat we er ook uitzien als indianen. We schrijven met veren, lopen over stapstenen in de rivier en houden een speurtocht op zoek naar veren, sporen,...In de natuur gaan we op zoek naar takken, stenen. Met de stenen maken we een ontdekbak en de takken, bladeren gebruiken we om te bouwen,...Als een echte cowboy gooien we met een lasso naar een kegel en zoeken goud in onze zandtafel, en nog veel meer.
Afbeeldingsresultaat voor indiaan

Woensdag 15 februari is er een kijk-doe-beleefdag. Met een doorschuifsysteem doen we kinderyoga, dansen en bewegingsopdrachten in het thema 'wilde westen'.

Deze woensdag is Eline jarig! Hiep hiep hoera! Met onze kijk-doe-beleefdag hebben we niet voldoende tijd om volop feest te vieren, dus houden we haar verjaardagsfeest op dinsdag! Gelukkige verjaardag, Eline!

We zijn volop klaar voor 2 spannende weken!

Materiaal in dit thema is zeker welkom! Gelieve er wel de naam van uw kleuter op te noteren.Weekbrief 6-10 februari: de postbode
6 February 2017, 6:28 pm

Deze week volgen we de weg van de brief. We posten zelf ook onze brieven/tekeningen en brengen deze naar de postbus. Onderweg nemen we verschillende brievenbussen waar: wat zien ze er allemaal anders uit! Een brief sturen is niet de enige manier waarop we boodschappen versturen: een mail, een smsje,... Onze winkel verandert in een postkantoor, in onze poppenhoek maken we een postkaartje en bekijken de krant,...Deze week werken we extra rond de letters.

Woensdag geen school wegens pedagogische studiedag!


31 January 2017, 6:41 pm
Meebrengen thema postbode

Volgende week werken we rond de postbode. Graag zou ik u willen vragen om een envelop met postzegel mee te geven met uw kleuter. Gelieve op de achterzijde van de envelop de naam van uw kleuter te noteren. De postzegel mag uw kleuter al op de envelop kleven. In de klas maken we een kaartje/tekening en sturen dit met de post op, naar een vriendje uit de klas.

Indien u enveloppen, pakketjes,...heeft, die u kan missen, mag u deze  meegeven met uw kleuter. Zo kunnen we volop vergelijken. Uiteraard mag u ander materiaal (boeken,...) in het thema postbode meegeven. Gelieve er dan de naam van jullie kleuter op te  noteren.
Weekbrief 30 januari - 3 februari: Pizzeria
28 January 2017, 12:01 pm

We starten de week met onze wintersportdag: volop bewegen, kruipen, klimmen... in de binnenspeeltuin te Hamme. Alle kleuterklassen gaan mee. De bussen vertrekken om 8.30u, dus wees op tijd!


Dinsdag komt kok Vermicelli verstrooid binnen op school! Hij werkt in een pizzeria, maar is helemaal vergeten hoe hij de pizza's moet bereiden. We helpen hem verder door pizza's te maken volgens stappenplan, pizza's te verdelen in gelijke stukjes, pizza's na te maken in ons eigen restaurant, puzzels van pizza's te maken,...We bezorgen de pizza's met onze pizzafiets.

Donderdag toveren we het Familieheem om in een restaurant. We voorzien een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, mmmm! Als hoofdgerecht maken we natuurlijk pizza's! Daarnaast dekken we de tafels, versieren onze potjes met pudding,... Onze kleuters moeten geen boterhammen meebrengen, want er zal dus genoeg te eten zijn!

Buon appetito

Smakelijke groetjes, juf Jessie


Weekbrief 23-27 januari: Ons restaurant
21 January 2017, 6:28 pm


Eli Egel werkt als kok in een restaurant, maar al de werknemers zijn ziek geworden: de afwasser, de ober, de barvrouw/man, de poetsvrouw en de hulpkok. Hij vraagt onze kleuters om raad. Kan het restaurant voor een week verhuizen naar onze klas? Eli egel toont het keukenmateriaal, zodat we de keuken al kunnen voorbereiden.

Image du Blog zezete2.centerblog.net:
Op dinsdag gaan we op bezoek in Hof ter Zielbeek. Zo kunnen we meer ervaring opdoen over een restaurant. Nadien dekken we de tafels in onze klas, juist zoals het moet. Er wordt volop geoefend om borden, bekers,...op een schotel te dragen...niet gemakkelijk!

Kids Baking ~ Craig Cameron: De barman/vrouw zorgt voor lekkere drankjes. In de klas maken we een mocktail, net zoals echte barvrouwen/mannen...mmmm! Via een spel spelen we met de begrippen vol, halfvol, leeg.

En wat is er zo belangrijk als kok? Proeven natuurlijk! Op vrijdag proeven we allerlei smaken en via een proefblad mogen we zelf aangeven wat we lekker vinden of niet. Een echte kok kan smaken blind herkennen. Laten we ook eens blind proeven! Aan de hand van onze lettersoep, mogen we onze eigen naam proberen te maken. Zullen we er in slagen om Eli Egel te helpen?


Niet vergeten:
de oudste kleuters gaan op maandagvoormiddag zwemmen.
weekbrief 16-20 januari: Ik voel me niet zo lekker...
15 January 2017, 12:50 pm

Op maandag starten we ons thema met een rollenspel van de juffen: één van de juffen voelt zich niet zo lekker...Wat nu gedaan? Hoe wordt ze verder geholpen? Hieruit maken we kennis met het beroep 'de dokter' en ontdekken wat er in de dokterstas zit. In de klas vertellen we over ziek zijn: wie is er al eens ziek geweest? Hoe voelde dat?
We gaan op bezoek in onze dokterspraktijk, verkopen medicijnen in de apotheker en maken medicijnen aan de hand van recepten.


Wat is een röntgenfoto? Wat is een skelet? Hoe leggen we een windel aan? Heel wat vragen waarop we een antwoord zoeken deze week.

Welk telefoonnummer bel je op bij een noodgeval? Via rollenspelen leren we het nummer 112 bellen.
Woensdag houden we een kijk- doe- en beleefdag waarbij we gezonde gerechten maken aan de hand van een doorschuifsysteem, want gezonde voeding is belangrijk!
De mama van Kato (eendjesklas) is een verpleegster en komt op donderdag meer vertellen over haar beroep. Dank je wel!
Pijn aan je spieren? We hopen dat onze kleutermassage  helpt :-)


Niet vergeten: Dinsdag bezoek aan de bibliotheek