Welkom op onze verkeerspagina!!

Samen werken wij aan een verkeersveilige school.

Op deze pagina vinden jullie al onze activiteiten die op onze school worden georganiseerd om de kinderen enthousiast te maken zich zichtbaar en verantwoord in het verkeer te begeven.

 


 

WAT DOEN WE OP SCHOOL?

 

Wandeling door een stukje van Ruisbroek (in samenwerking met de wandelclub)

Vandaag, 6 september, haalden we in de namiddag onze sportieve benen boven. Naar goede gewoonte stappen we aan het begin van elk schooljaar mee met de voorziene wandelroutes doorheen Ruisbroek. De 1ste en de 2de graad hebben de wandeling een beetje ingekort, maar hebben toch een flinke 3 km in de benen. De 3de graad deed daar nog een schepje bovenop en haalde een mooie 6km. Op deze manier konden we ons weer even bewust maken van enkele verkeersregels: we gedragen ons beleefd en verantwoord op straat, we wandelen per twee en blijven op het voetpad zo dicht mogelijk langs de huizen, we stappen goed door wanneer we oversteken, we kijken goed naar links en rechts... 

 

De week van de mobiliteit (16-22 september 2016)

 Op vrijdag 16 september is het de nationale STRAPDAG! Wil je al meer weten? Kijk dan op de volgende website:

http://www.weekvandemobiliteit.be/vrijdag-16-september-2016

 

Wil je graag al eens het straplied beluistereren? Klik dan op deze link:

http://www.octopusverkeersland.be/strapdagstraplied/

 

16 september ... STRAPDAG

Wat een fijne dag voor de hele school. Massaal werd er met fietsen en steps naar school gekomen en bovendien hadden heel veel kindjes hun fiets heel knap versierd. Er zaten echte juweeltjes bij!

De fietscarpool was voor het 2de jaar op rij een waar succes.

Van verschillende kanten van Ruisbroek kwamen pools met een leerkracht naar school gefietst. Leuk om die fietsbendes te zientoekomen op onze school.

De muziek, de versierde fietsen, de fluohesjes, helmen... toverden de speelplaats om naar een heus strapfeest. En de dag moest nog beginnen. Voor zowel de kleuters als de lagere school stond er nog een uitdagend fietsparcours te wachten en de leerlingen van de lagere school mochten de nodige kriebels in de buik ervaren om bij de politie langs te gaan voor een fietscontrole. Of hun fietsen wel of niet zijn goedgekeurd vond u thuis in de boekentas aan de hand van een fietscontrolekaart.

De dag werd met glans afgesloten door een MEGA-SCHITTERENDE-GEWELDIGE strapMODEshow. Alle kinderen konden met hun fiets of step paraderen over de rode loper. De lach en schittering op al die fiere gezichtjes bevestigde dat deze dag een geweldig toffe, leerrijke dag was.

Nogmaals dank aan alle helpers (leerkrachten, politie, ouders...) die dit mee mogelijk hebben gemaakt.

foto's zijn te zien in het fotoalbum

Onderstaande links zijn de filmpjes van de strapdag:

Filmpje kleuterschool: https://www.youtube.com/watch?v=dnK4qwZmDtk&feature=youtu.be

Filmpje lagere school: https://www.youtube.com/watch?v=PFaXFCqjvhc

 

23 september: 'Verkeer' van 'Levende muziek'

 

Op vrijdag 23 september werden we met de hele school ondergedompeld in de toneel -en muziekbeleving van 'Levende muziek'.
Aan de hand van een speelse voorstelling werden er leuke weetjes en belangrijke doelen over het verkeer aan de kinderen meegegeven. Dat de kinderen het fantastisch vonden, was duidelijk te zien aan de vele blije en enthousiaste blikken van onze leerlingen.
Hier en daar een schaterlach, kinderen die niet op hun stoel konden blijven zitten... We werden met z'n allen letterlijk een heel uur meegezogen in hun grappen, liedjes en interacties.

Dit was een TOPbeleving!

 

Bekijk je graag even hun website: www.levendemuziek.be

Foto's ziet u in het fotoalbum

Een filmpje van deze belevenis zie je hier:

https://www.youtube.com/watch?v=XrtQ3tXmlSA&feature=youtu.be

 

FLITS-actie

Na de herfstvakantie starten we met de FLITS-actie!!

Iedereen fluohesjes aan en helmen op wie met de fiets komt!

Druk hier voor de bijhorende brief met alle nodige info.

 

Einde van de flits-actie!!

De flitsactie zit er alweer op! Op 31 maart 2017 zal de fluo-verrassing doorgaan voor alle kinderen die de afgelopen maanden zich ingezet hebben door het dragen van een fluohesje. Op deze manier waren jullie zichtbaar voor al het verkeer en dachten jullie aan jullie eigen veiligheid! Knap gedaan!

Kom die dag volledig in fluo naar school: make-up - nagellak - armbanden - sjaaltjes - kledij - fluohesje.... ALLE FLUO MAG!!

De leerlingen werden verrast met een indoor fluo verrassing. In de donkere ruimtemoesten zij allerlei opdrachten in klasverband uitvoeren.

Hier enkele 'donkere' sfeerbeelden:

https://drive.google.com/drive/folders/0B2BxMDoufrCBLVBOR19FV1ItOTQ?usp=sharing

 

 


TIPS VOOR LEUKE VERKEERSACTIVITEITEN MET HET GEZIN

Kom op zondag 18 september 2016 naar KIDZ ON WHEELZ in Brussel! Daar vindt in het kader van de Week van de Mobiliteit de Autovrije Zondag plaats. Een dag waarop fietsers de baas zijn! En voor jou wordt het een fietsrijke zondag!

Jongen of meisje? Ervaren fietser of nog nooit op een fiets gereden? Fietst er niemand in je familie? Twee of drie wielen?

KIDZ ON WHEELZ is een nationaal event met als doel om alle jongeren van 5 tot en met 14 jaar op de fiets te zetten!

Klik hier voor een link naar de flyer van dit evenement.

 

Op zoek naar leuke fietstochten met de hele familie of het gezin? Op deze website vind je alvast heel wat mogelijkheden om gezellige fietstochten mee te doen rondom het Scheldeland.

 

 

 

 

 

 

 

DOCUMENTEN VERKEER