HTTP://JESSIEDAEMS.BLOGSPOT.BE/
  • Css Template Preview


 
   
 

Welkom in de beertjesklas

Dag iedereen! Via deze blog kunnen jullie al de belevingen van onze beertjes volgen. Veel lees- en kijkplezier vanwege juf Jessie!

De vakantie in zicht...
17 June 2018, 4:51 pm
Wat staat er nog op ons programma?

- picknicken en spelen in het park
- waterspelletjes spelen bij mooi weer
- gezelschapsspelletjes spelen
- schoonmaak in onze klas
- onze koffer klaarmaken voor vakantie: wat nemen we mee?
- liedjes zingen, ...en  nog veel plezier beleven met al onze vriendjes!

Aan mijn lieve beertjes: Al jullie lachjes, traantjes, knuffels,...ik ga jullie missen! Jullie steeds zien groeien de voorbije maanden was fantastisch om te zien! 

Alvast een fijne vakantie!!


18 juni: De Rode Duivels
14 June 2018, 6:54 pm


Maandag spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd in het WK en dan mag je kleuter verkleed naar school komen in de Belgische kleuren,... Deze dag staat in teken van voetbal, ook in onze klas.11-15 juni: klein wit visje
10 June 2018, 9:28 pm

We starten deze week met het verhaal 'klein wit visje'.

Klein wit visje is op zoek naar zijn mama. Hij komt dieren tegen in alle kleuren: een rode krab, een oranje zeester, een gele slak, een groene schildpad …. En ja hoor, hij vindt zijn mama terug!

Er worden heel wat vissen geknutseld, zodat onze klas wordt omgetoverd in een zee. We zingen liedjes over vissen, experimenteren in het water, spelen allerlei spelletjes die te maken hebben met het verhaal, maken mooie vissen met plasticine,...De juf speelt het verhaal na in de poppenkast. Ook onze kleuters mogen dit nadien zelf proberen!3 June 2018, 11:02 am
Deze week zetten we ons verhaal van de wiebelbillenboogie verder. Al vieren we op maandag eerst feest voor Mathis! Hij wordt 3 jaar! Hiep hiep hoera!!

29 mei - 8 juni: Wiebelbillenboogie
28 May 2018, 9:21 pm
Lisa werd 3 jaar op maandag 28 mei. Hiep hiep hoera! Proficiat, Lisa! We vieren volop feest op dinsdag! Vanaf woensdag wordt er gestart met de 'Wiebelbillenboogie', in aanloop naar Vaderdag.Als mama olifant weg moet, past papa olifant op de kinderen. En dat is een feest: samen op verkenning gaan als indianen, super veel schuim maken in bad, plezier maken met de bal, de wiebelbillenboogie dansen. Als mama weer thuis komt en de rommel ziet, zucht ze diep. Papa olifant en de kinderen proberen haar weer op te vrolijken met de wiebelbillenboogie.

De familie olifant komt aan bod. Wie maakt er deel uit het van het gezin? Wie maakt er deel uit van onze gezinnen? Mama, papa, broer, zus,...We gaan aan de slag met groot en klein. En uiteraard nemen we de olifanten zelf ook waar (hoe zien ze er uit, wat eten ze,...)
De olifanten genieten van een bad vol schuim. Hoe maken we schuim? Wat hebben we allemaal nodig? We experimenteren volop met water en zeep. We blazen bellen, spelen in het water,...Op maandag 4 juni mag je kleuter een washandje en een handdoek meebrengen. 

Laten we bewegen met ballen, net zoals papa en de kinderen.  De 'wiebelbillenboogie' wordt gedanst. En maar wiebelen!

We verkleden ons als indianen, net als in het boek. Als slot maken we een lekkere bananenmilkshake. Mmm....!

En tussen deze activiteiten nemen we natuurlijk de tijd om aan ons cadeautje voor onze papa's te werken. Sssst! Nog niet verklappen aan onze papa's...

Heb je thuis iets rond olifanten bv. een knuffel, een speelgoedje, een boek,...dan mag je dit zeker meegeven.


Aftellen naar ons schoolfeest!
21 May 2018, 1:50 pm
Ja hoor, het is bijna zover!!


We brengen ons klas al in feeststemming met muziek, ballonnen, vlaggetjes,...1 van de volgende dagen wordt de podiumwagen gebracht...we nemen een kijkje en dansen al eens op het podium.

Verder brengen we de vriendschap centraal in onze klas,want wij werken rond het mevrouwtje uit het boek dat vriendschap heel belangrijk vindt.

Maandag 28 mei gaan we met alle kleuters naar Sint-Pietersburcht. Een briefje hiervan volgt morgen, in jullie kaftje. 
14-18mei: Muziek! Dansen maar!
13 May 2018, 4:40 pm
Aan alle mama's: 
Met een klasje dat zo graag danst, moest het er eens van komen natuurlijk :-) Naast het oefenen van onze dansjes voor het schoolfeest, worden we een hele week ondergedompeld in muziek! Morgen krijgen jullie een briefje mee ivm ons schoolfeest (welke kledij, het uur,...).

Wat doen we deze week?

- luisteren naar allerlei soorten muziek
- trommelen op muziek, met verf
- stoelendans
- luisteren naar de radio: wat horen we allemaal?
- dirigent met zijn/haar orkest spelen (luid en stil, stop)
- klankschilderij maken: schilderen als de muziek speelt, stoppen  wanneer de muziek
  stopt.
- dierenmuziekstuk (geluid van een dier maken op een teken)
- experimenteren met muziekinstrumenten

Er worden optredens voor elkaar gehouden in de klas waarbij er wordt gezongen en gedanst. 

Hebben jullie thuis muziekinstrumentjes, een micro,...iets anders leuk in deze muzikale week dat we even mogen lenen? Deze mag je dat gerust meebrengen. 

Niet vergeten: vrijdag komt de schoolfotograaf voor onze beertjesklas!


5 May 2018, 9:40 am

Op vrijdag 18 mei komt de schoolfotograaf langs voor onze beertjesklas.

2-9 mei: Boerderij
1 May 2018, 3:11 pm
Na het bezoek aan de kinderboerderij gaan we hier de volgende dagen op verder...welke dieren hebben we gezien? Welke geluiden maken ze? We gaan zelf aan de slag in onze boerderij: we zorgen voor de dieren, werken in de boerderijwinkel, experimenteren in de maïstafel, rijden met tractors en kruiwagens,...
Er wordt ook volop gewerkt aan de cadeautjes voor onze mama's, want het is bijna Moederdag! 
De babydieren op de boerderij hebben ook een mama. Wij plaatsen de babydieren bij hun mama. De boer en de boerin zorgen goed voor hun dieren. Zorg dragen voor elkaar, wat een mooi gebaar! De parabel van het verloren schaap wordt verteld en we beelden het zelf eens uit. 


Wat mag je meebrengen deze week?
- een knuffel van een boerderijdier
- een botervlootje of een lege doos melk (voor in onze winkel)


donderdag 10 en vrijdag 11 mei: géén schoolNaar de kinderboerderij
28 April 2018, 11:05 am


Op woensdag 2 mei gaan we met onze beertjesklas naar de kinderboerderij te Bornem (Barelstraat 183, Bornem)

Joepieee!
Wat brengen we deze dag mee? Je hoeft deze dag geen boekentas mee te brengen. Water en een ijsje wordt voorzien op de kinderboerderij. Voorlopig zien de weersvoorspellingen er goed uit! Voorzie gepast schoeisel, eventueel laarsjes indien slechter weer.

Ga je ook graag mee op stap met onze klas? Graag! We maken er samen een gezellige uitstap van! We vertrekken rond 8u45 op onze school en vertrekken op de kinderboerderij terug rond 11u30. Er zijn nog autostoeltjes beschikbaar op school. 
Geniet van het weekend en tot woensdag!


Het zonnetje is daar!
17 April 2018, 6:53 pm
De volgende dagen geven ze mooie temperaturen, veel zon. Breng gerust een hoedje of pet mee. Er is zonnecrème aanwezig op school, maar je mag je kleuter ook eigen zonnecrème meegeven.

16 april - 27 april: Lente
12 April 2018, 10:11 am
Maandag verwelkomen wij 4 nieuwe kleuters in onze beertjesklas: Skye, Tiebe, Murathan en Kiara!
Welkom in onze klas, in onze school! Samen gaan we veel plezier beleven!

Het is lente! Samen gaan we op ontdekkingstocht in het bos. Zijn er bloemen? Welke kleur hebben die bloemen? Is er bloesem aan de bomen? Welk weer is het vandaag? 

Ook in onze klas komen de lentekriebels binnen! In onze klas staan bloemetjes. Wat mooi! En wat ruiken ze goed! Ze worden allemaal waargenomen.

We gaan zaaien en planten! Aarde in ons potje doen, een gaatje maken, een zaadje er in doen, water geven. We leren dat ze goed moeten verzorgd worden.
Onze beertjes veranderen zelf in kleine zaadjes...wanneer de juf hen water geeft met de gieter beginnen ze te groeien en bloeien ze open tot prachtige bloemetjes.

 We meten onszelf aan de grote en kleine bloem. Is de juf zo groot als de grote bloem?


Er wordt ook volop samengewerkt aan een mooi kunstwerk: we schilderen de lucht blauw, knippen gras, en versieren mooie bloemen en vlinders.

In de lente wordt er in de tuin gewerkt, dus halen wij onze kruiwagen, gieter,...erbij. En wat zien we in de lucht vliegen: ooh vlinders! We zingen een liedje over een vlinder en bewegen erbij, hoog en laag.

Op 18 april is het buitenspeeldag en ook wij spelen en leren een hele voormiddag buiten!


30 april: géén school
1 mei: géén school - dag van de arbeid


30 March 2018, 11:19 am


26 maart-30 maart: Pasen
25 March 2018, 2:57 pm
Na een mooi lenteweekend, genieten we maandag even verder van de zon en gaan we op stap in het bos! Het is lente en dat kunnen we al volop zien. Na de paasvakantie gaan we hier verder op in, maar nu ontdekken we ook al heel wat lenteprikkels.
Het is bijna Pasen! Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Via verhalen en poppenspelen komen we dit te weten...Jezus, de paasklokken, de paashaas,...komen aan bod.
We proeven van chocolade eieren en ontdekken dat er verschillende kleuren bestaan. We worden zelf paashazen en verstoppen heel wat eitjes in onze klas. Wat doen we nog? bouwen met eierdozen, experimenteren in de maïsbak en in de pluimpjesbak, eitjes uit het stro halen, eitjes wegbrengen en deze rollen door kokers, eitjes versieren, luisteren naar verhalen op de tablet, gezelschapsspelletjes rond Pasen spelen,...

En...zouden de paasklokken eitjes brengen in ons klasje?

Dinsdag 27 maart gaan we naar toneel in het Familieheem " Verteller en vriendinnetje"

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, kan ik voorlopig geen foto's meer posten...Mijn excuses!
19-23 april: kip en ei
18 March 2018, 7:15 pm
Maandag vieren we de verjaardag van Lobke!! Hiep hiep hoera!! Opeens ligt er een ei in de klas. Van waar zou dat komen? Opeens horen we een geluid in onze klas...Tok de kip zit daar! Zij heeft dat eitje gelegd. Laten we er dan maar heel voorzichtig mee zijn...Tok de kip broedt deze week verder op haar ei. En ja hoor, op donderdag komt er een echt kuikentje uit! Waauw, wat een belevenis! We versieren zelf eitjes, maken al een mandje voor onze eitjes,...en dompelen onze klas in de paassfeer in. Heb je thuis een knuffelkip/kuiken, mag je deze meebrengen. En we stoppen nog niet met verjaardagsfeestjes in maart, want Noah is ook jarig deze week! Joepieeee! Ook voor jou een gelukkige verjaardag!! Woensdag is het géén school wegens pedagogische studiedag. De kleuters blijven thuis, de juffen gaan naar school.
19 februari -2 maart: Doeken
15 February 2018, 12:10 pm

Nog steeds vakantie, maar ik laat jullie al graag weten dat we maandag 3 nieuwe kleuters verwelkomen! Joepieee! Welkom Maxim, Néenah en Noor! Welkom in onze beertjesklas! Wij, de beertjes, leren jullie graag onze klas en onze school kennen!


Onze klaspop beer heeft een hele berg doeken meegebracht! Na het bekijken gaan we 2 weken volop experimenteren met doeken. De doeken worden in allerlei zaken omgetoverd: tenten, huisjes, jassen, dekentjes om te slapen, tapijtjes, tafellakens, hoofddoeken, hangmatten, draagdoeken, staartjes, picknickmatjes,.... Je kan zoveel met doeken doen!
Doekjes kan je niet altijd op een hoopje smijten. Laten we ze eens proberen vouwen. Er zijn ook stofdoeken, handdoeken, dus laten we wat poetsen en de afwas doen.


We maken lange en korte doekenslingers. Daarvoor gebruiken we doeken en wasknijpers. We staan stil bij de begrippen lang en kort.

Boeeeee! De spoken dwalen rond in de klas, want we verstoppen ons onder lakens. Boeee! Daarbij kunnen we ook raden wie er onder het doek zit verstopt.

Er worden doekjeskettingen gemaakt met doekjes en parels. En dat we echte kunstenaars zijn, laten we weeral eens zien: We maken afdrukken van onze voeten op een groot doek, spuiten/schilderen met verf op een doek, maken mooie vlagjes en schilderen met allerlei doeken op papier!

Laten we het donker maken in onze klas en schaduwen maken achter een groot wit doek! Hé, wie is dat achter het doek? Het is ook zo donker met een blinddoek, laten we eens proberen.

Heel wat liedjes komen aan bod en deze mag uiteraard niet ontbreken: Zakdoek leggen, niemand zeggen,…

Op woensdag 28 februari en donderdag 1 maart voorzie ik een momentje om te bewegen met kleine en grote doeken, kinderyoga,… Op 1 van deze 2 dagen mag er 1 ouder/grootouder mee komen bewegen! Jullie mogen zelf kiezen waar jullie voorkeur naar uitgaat. Jullie krijgen nog een invulbriefje mee na de vakantie, zodat ik weet wie er wanneer komt. Dit zal deze twee dagen doorgaan voor 10.30u. Het exacte uur volgt nog.

Indien jullie nog witte doeken, lakens, stofjes,... hebben die jullie niet meer gebruiken, gebruiken wij deze graag :-)