Welkom in de beertjesklas

Dag iedereen! Via deze blog kunnen jullie al de belevingen van onze beertjes volgen. Veel lees- en kijkplezier vanwege juf Jessie!

Het zonnetje is daar!
17 April 2018, 6:53 pm
De volgende dagen geven ze mooie temperaturen, veel zon. Breng gerust een hoedje of pet mee. Er is zonnecrème aanwezig op school, maar je mag je kleuter ook eigen zonnecrème meegeven.

16 april - 27 april: Lente
12 April 2018, 10:11 am
Maandag verwelkomen wij 4 nieuwe kleuters in onze beertjesklas: Skye, Tiebe, Murathan en Kiara!
Welkom in onze klas, in onze school! Samen gaan we veel plezier beleven!

Het is lente! Samen gaan we op ontdekkingstocht in het bos. Zijn er bloemen? Welke kleur hebben die bloemen? Is er bloesem aan de bomen? Welk weer is het vandaag? 

Ook in onze klas komen de lentekriebels binnen! In onze klas staan bloemetjes. Wat mooi! En wat ruiken ze goed! Ze worden allemaal waargenomen.

We gaan zaaien en planten! Aarde in ons potje doen, een gaatje maken, een zaadje er in doen, water geven. We leren dat ze goed moeten verzorgd worden.
Onze beertjes veranderen zelf in kleine zaadjes...wanneer de juf hen water geeft met de gieter beginnen ze te groeien en bloeien ze open tot prachtige bloemetjes.

 We meten onszelf aan de grote en kleine bloem. Is de juf zo groot als de grote bloem?


Er wordt ook volop samengewerkt aan een mooi kunstwerk: we schilderen de lucht blauw, knippen gras, en versieren mooie bloemen en vlinders.

In de lente wordt er in de tuin gewerkt, dus halen wij onze kruiwagen, gieter,...erbij. En wat zien we in de lucht vliegen: ooh vlinders! We zingen een liedje over een vlinder en bewegen erbij, hoog en laag.

Op 18 april is het buitenspeeldag en ook wij spelen en leren een hele voormiddag buiten!


30 april: géén school
1 mei: géén school - dag van de arbeid


30 March 2018, 11:19 am


26 maart-30 maart: Pasen
25 March 2018, 2:57 pm
Na een mooi lenteweekend, genieten we maandag even verder van de zon en gaan we op stap in het bos! Het is lente en dat kunnen we al volop zien. Na de paasvakantie gaan we hier verder op in, maar nu ontdekken we ook al heel wat lenteprikkels.
Het is bijna Pasen! Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Via verhalen en poppenspelen komen we dit te weten...Jezus, de paasklokken, de paashaas,...komen aan bod.
We proeven van chocolade eieren en ontdekken dat er verschillende kleuren bestaan. We worden zelf paashazen en verstoppen heel wat eitjes in onze klas. Wat doen we nog? bouwen met eierdozen, experimenteren in de maïsbak en in de pluimpjesbak, eitjes uit het stro halen, eitjes wegbrengen en deze rollen door kokers, eitjes versieren, luisteren naar verhalen op de tablet, gezelschapsspelletjes rond Pasen spelen,...

En...zouden de paasklokken eitjes brengen in ons klasje?

Dinsdag 27 maart gaan we naar toneel in het Familieheem " Verteller en vriendinnetje"

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, kan ik voorlopig geen foto's meer posten...Mijn excuses!
19-23 april: kip en ei
18 March 2018, 7:15 pm
Maandag vieren we de verjaardag van Lobke!! Hiep hiep hoera!! Opeens ligt er een ei in de klas. Van waar zou dat komen? Opeens horen we een geluid in onze klas...Tok de kip zit daar! Zij heeft dat eitje gelegd. Laten we er dan maar heel voorzichtig mee zijn...Tok de kip broedt deze week verder op haar ei. En ja hoor, op donderdag komt er een echt kuikentje uit! Waauw, wat een belevenis! We versieren zelf eitjes, maken al een mandje voor onze eitjes,...en dompelen onze klas in de paassfeer in. Heb je thuis een knuffelkip/kuiken, mag je deze meebrengen. En we stoppen nog niet met verjaardagsfeestjes in maart, want Noah is ook jarig deze week! Joepieeee! Ook voor jou een gelukkige verjaardag!! Woensdag is het géén school wegens pedagogische studiedag. De kleuters blijven thuis, de juffen gaan naar school.
19 februari -2 maart: Doeken
15 February 2018, 12:10 pm

Nog steeds vakantie, maar ik laat jullie al graag weten dat we maandag 3 nieuwe kleuters verwelkomen! Joepieee! Welkom Maxim, Néenah en Noor! Welkom in onze beertjesklas! Wij, de beertjes, leren jullie graag onze klas en onze school kennen!


Onze klaspop beer heeft een hele berg doeken meegebracht! Na het bekijken gaan we 2 weken volop experimenteren met doeken. De doeken worden in allerlei zaken omgetoverd: tenten, huisjes, jassen, dekentjes om te slapen, tapijtjes, tafellakens, hoofddoeken, hangmatten, draagdoeken, staartjes, picknickmatjes,.... Je kan zoveel met doeken doen!
Doekjes kan je niet altijd op een hoopje smijten. Laten we ze eens proberen vouwen. Er zijn ook stofdoeken, handdoeken, dus laten we wat poetsen en de afwas doen.


We maken lange en korte doekenslingers. Daarvoor gebruiken we doeken en wasknijpers. We staan stil bij de begrippen lang en kort.

Boeeeee! De spoken dwalen rond in de klas, want we verstoppen ons onder lakens. Boeee! Daarbij kunnen we ook raden wie er onder het doek zit verstopt.

Er worden doekjeskettingen gemaakt met doekjes en parels. En dat we echte kunstenaars zijn, laten we weeral eens zien: We maken afdrukken van onze voeten op een groot doek, spuiten/schilderen met verf op een doek, maken mooie vlagjes en schilderen met allerlei doeken op papier!

Laten we het donker maken in onze klas en schaduwen maken achter een groot wit doek! Hé, wie is dat achter het doek? Het is ook zo donker met een blinddoek, laten we eens proberen.

Heel wat liedjes komen aan bod en deze mag uiteraard niet ontbreken: Zakdoek leggen, niemand zeggen,…

Op woensdag 28 februari en donderdag 1 maart voorzie ik een momentje om te bewegen met kleine en grote doeken, kinderyoga,… Op 1 van deze 2 dagen mag er 1 ouder/grootouder mee komen bewegen! Jullie mogen zelf kiezen waar jullie voorkeur naar uitgaat. Jullie krijgen nog een invulbriefje mee na de vakantie, zodat ik weet wie er wanneer komt. Dit zal deze twee dagen doorgaan voor 10.30u. Het exacte uur volgt nog.

Indien jullie nog witte doeken, lakens, stofjes,... hebben die jullie niet meer gebruiken, gebruiken wij deze graag :-)