LaatSTE NIEUWSBERICHTEN

Algemeen :: fiscaal attest middagopvang

De fiscale attesten zijn uitgedeeld maar waren nog niet ondertekend.
De kinderen mogen ze terug meebrengen naar de klas en dan maken wij dit in orde.

2019-03-19 11:34:53

Algemeen :: plant een bos actie

De 'plant een bos' - actie op donderdag 21 maart kan niet doorgaan omdat het domein onder water staat.
Ze zal verplaatst worden naar dinsdag 2 april.

2019-03-18 15:14:07

Algemeen :: staking

In bijlage vinden jullie een brief over de staking van woensdag 20 maart.

2019-03-18 14:46:12

lager :: werking speelplaats

Graag willen we jullie en de kinderen nogmaals bedanken voor het bedrag dat jullie verzamelden tijdens de sponsortocht.
We werkten ondertussen aan een speelplaatsvisie, waarin o.a. materialen in hoeken aan de kinderen zullen worden aangeboden.
Ook op andere manieren zal de speelplaats verder worden opgefleurd.
Vandaag starten we met het aanbieden van de eerste hoeken.
Hopelijk werkt het systeem goed en kan dit verder worden opgebouwd samen met de kinderen.

Met vriedelijke groeten,

het leerkrachtenteam

2019-03-18 08:52:38

julekes :: oudercontact julekes gaat niet door

Het oudercontact van deze avond zal niet doorgaan omwille van persoonlijke omstandigheden.

2019-03-18 08:43:36

Algemeen :: staking 20 maart 2019

15 maart 2019

vzw Sint-Jan Berghmansinstituut

Op woensdag 20 maart 2019 organiseren alle onderwijsvakbonden een staking in het onderwijs. Ook personeelsleden van onze school zullen hieraan deelnemen. Hierdoor kan het normale schoolgebeuren ernstig verstoord worden. Als ouder ben je meer dan ooit betrokken partij en precies daarom willen wij je graag grondig informeren.

Met deze staking “Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft” wil het gemeenschappelijk vakbondsfront onderwijs (COV, COC, ACOD Onderwijs en VSOA Onderwijs) investeringen afdwingen in de volgende regeerakkoorden. Geen besparingsregeringen meer! Investeer in onderwijs!  Het basisonderwijs staakt voor:

• Voldoende werkingsmiddelen
  • Volwaardige basisomkadering voor leren en onderwijzen in gewoon en buitengewoon basisonderwijs
  • Omkadering voor schoolorganisatie
  • Tijd en middelen voor professionalisering en overleg
  • Werkbaar werk
  • Meer handen in de klas en ondersteuning voor zorg
  • De aanpak van een totaaloplossing voor het buitengewoon onderwijs
  • Tijd voor de kernopdracht
  • De realisatie van een duurzaam plan basisonderwijs

De noden in het (basis-) onderwijs zijn torenhoog en overduidelijk. De roep om investeringen is al vaak herhaald en niet gehoord. Kinderen zijn de toekomst. Ze verdienen kwaliteitsvol onderwijs. Maar de afgelopen regeringen maakten dit wel erg moeilijk. We willen het allerbeste onderwijs bieden, maar het basisonderwijs kreunt onder: de toenemende maatschappelijke druk, de overladen opdracht van de leraar, besparingen en historische onderfinanciering, de verlenging van de loopbaan tot 67 zonder werkbare maatregelen, M-decreet met te weinig ondersteuning in de klas, zware mentale en emotionele belasting waardoor de ziektecijfers stijgen, directeurs die bezwijken, te beperkte middelen voor kleuteronderwijs, lerarentekort en massale uitval bij starters.

Het onderwijs verdient beter. Wij willen investeringen in het basisonderwijs, in de onderwijskwaliteit voor jouw kind. Daarom staken wij op 20 maart. Wij zullen jou zo snel mogelijk informeren over de opvangmogelijkheden in onze school.

Wij hopen op jouw begrip en danken je hiervoor van harte.

Met vriendelijke groet,

de directeur                                               de vakbondsafgevaardigde

2019-03-17 18:41:35

Algemeen :: uitnodiging gezinsviering

In bijlage vinden jullie de uitnodiging voor de gezinsviering van 24 maart 2019.

2019-03-14 09:56:05

Algemeen :: vandaag geen plant een bos actie

Omwille van het slechte weer is er beslist om de actie 'plant een bos' vandaag niet te laten doorgaan.
Waarschijnlijk zal het dinsdag plaatsnemen bij veel beter weer.

regenachtige groetjes,

2019-03-14 09:46:34

Algemeen :: plant een bos actie

Donderdag 14 maart gaan we met de hele school (beertjes niet) deelnemen aan de actie 'Plant een bos' in Ruisbroek.
Er worden ongeveer 2000 boompjes geplant van 13 soorten.
Omwille van het regenachtige weer is het daarom aangeraden om die dag laarzen mee te geven met de kinderen en ze te voorzien van aangepaste kledij.
Eventueel geef je nog een droge broek en handdoek mee.
We zijn ook nog op zoek naar helpende handen. Je mag hiervoor de juf op de hoogte brengen.
Bij slecht weer zal er 's morgens beslist worden of we in de namiddag gaan vertrekken of niet of eventueel enkel met de lagere school.
Wij zien er alvast naar uit.

Groene groetjes,

2019-03-13 10:28:46

Algemeen :: kalender maart

In bijlage vinden jullie de kalender van maart.

2019-02-27 10:52:59

Algemeen :: fluo-jungle party

Hey jij, ja jij!
De ouderraad heeft je nodig!

Waarom?
Omdat we jouw helpende handen nodig hebben voor de fluo-jungle party op 15 maart.

Kan jij een uurtje helpen om drankjes te shaken achter de toog of sta je graag achter het eetstandje?
Laat je het ons dan weten?
Maar bovendien hebben we enkele mama's / papa's nodig die een oogje in het zeil kunnen houden bij het jong geweld, alles in goede banen leiden.
Misschien doe jij zelfs de coolste dansmoves even voor?

Wanneer het einde nadert, zijn we op zoek naar uw opruimtalent, zodat we samen uit, samen thuis zijn! Dus blijft u ook even om op te ruimen?

Samen maken we er een knalparty van!

Graag laten weten voor 8 maart wat je wilt doen!
Mailen kan naar erica.huys@gmail.com.

Groetjes,
de ouderraad